RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Familien tror Hashin lyver

Sist oppdatert:
En gråtende drapsmann ba nok en gang om unnskyldning, men de pårørende tror han lyver om det som egentlig skjedde da Hedda Karterudseter ble drept.

Hassan Hashin stirret taust i bordet - slik han gjort hele rettssaken - da aktor torsdag krevde fengsel i 15 år for voldtekt og drap på Hedda Karterudseter.

Utenfor rettssalen viste Hashin seg fra en annen side. TV 2 Nyhetene kunne onsdag for første gang vise bilder hvor han holder hodet hevet og veksler ord med personer rundt seg.

Ba om tilgivelse
- Jeg mener 15 år er riktig fordi det her er snakk om en fullbyrdet voldtekt i tillegg til et drap, sier statsadvokat Bjørn Soknes til TV 2 Nyhetene.

Hashin ba nok en gang om tilgivelse - men verken politiet eller Heddas foreldre er i tvil om at Hashin lyver om både motiv og brutaliteten i drapet.

- Opprivende
- Som for alle andre som har vært til stede, har dette vært en opprivende rettssak for foreldrene med mange grufulle detaljer, sier bistandsadvokat John Knapstad.

- Aktor krevde femten års fengsel, hva er din reaksjon på det?

- Foreldrene er vel av den oppfatning at handlingene kvalifiserer til en slik straff, sier Knapstad.

- Har hatt det vondt
Hashins forsvarer mener hans klient har vist hvor tungt han har hatt det etter drapet.

- Min vurdering er at han har gitt en åpenriktig forklaring på hvor vondt har hatt det etter den smerte han har påført andre og ikke minst avdøde, sier Herman Hoff.

Hashin har tilstått drap - men nekter for å ha voldtatt Hedda. Tiltaltes problem er at han har tilstått dette i politiavhør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere