RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Familien venter på svar

Sist oppdatert:
HAMAR/OSLO (TV 2 Nettavisen): Politiet tror at det er Tone Engelund (23) de har funnet i Mjøsa, men de er ikke sikre.

Politiet i Hamar sa på en pressekonferanse torsdag ettermiddag at de ikke kan stadfeste identitet eller dødsårsak, men de tror at det er Tone Engelund som er funnet.

23-åriungen har vært savnet etter en bytur natt til søndag. Men det finnes også en annen kvinne som er forsvunnet i Hamar. Hun har vært sporløst borte siden oktobor.

Vanskelig for familien
I 17-tiden torsdag ble den døde fraktet bort fra havnebassenget i Hamar, der hun ble funnet, og kjørt vekk fra stedet. Kvinnen kjøres trolig direkte til Rettsmedisinsk Institutt i Oslo for obduksjon.

Politiet har kontaktet familien til Tone Engelund og informert om at det en død person er funnet, men før obduksjonsrapporten er klar, før ikke familien visshet om det er 23-åringen som er funnet eller ikke.

- Vi avventer nå. Den nye situasjonen gjør det ikke lettere for familien, sier Amund Sigstad. Han er venn av familien.

- Tror det er en av dem
Det var torsdag klokken 12.40 den døde ble funnet under isen i Mjøsa. Liket ble funnet av dykkere ved Skibladnerbrygga nær Hamar sentrum.

Politiet har lett etter Tone Engelund i området de siste dagene. Men også en kvinne i 30-årene har meldt savnet i Hamar-området siden oktobor.

- Vi har to kvinner som er savnet, og vi har funnet en kvinne. Men vi vet ikke hvem av dem det er. Vi antar at det er en av dem, sier politiet.

- Vi fortsetter som før
Politiet er fortsatt usikre på om de står overfor en kriminalsak, og sier de avventer obduksjonen av den døde kvinnen.

14 etterforskere fra Hedmark politidistrikt jobber nå med saken. I tillegg kom fire teknikere fra Kripos torsdag til Hamar, og et større område ble sperret av rundt funnstedet.

Politiet opplyser tidligere torsdag at de vil fortsette den taktiske etterforskningen, siden de ennå ikke vet hvem de har funnet. Det betyr at hele det taktiske arbeidet med å kartlegge personene som oppholdt seg i Hamar sentrum natt til søndag, fortsetter.

Politiet vil også fortsette å kartlegge pirattaxi-miljøet i byen.

300 meter fra utestedet
Funnstedet er ca. 300-400 meter fra utestedet hvor Tone Engelund sist ble sett. Det er lite bebyggelse ved Skibladnerbrygga, og for å komme dit må man gå gjennom en jernbaneundergang.

Så langt har politiet fått inn totalt ca. 50 tips siden Tone ble meldt savnet. Politiet ønsker ikke å si hva tipsene går ut på, men sier det er ting å arbeide med i tipsene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere