RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fangene tar kontroll i fengslene

Sist oppdatert:
Underbemanning gir mer rus og vold i fengslene. - Vi kan ikke ha full kontroll, sier fengselsbetjentene.

(iBergen.no) : Tilstandene i Bergens fengsler er forverret de siste årene, følge de ansatte. For to uker siden endte en slåsskamp med at en innsatt ved Bjørgvin fengsel havnet på sykehus. Da var ingen betjenter til stede.

- Vi går konstant underbemannet, og er veldig slitne. Dette går på helsen løs for både ansatte og innsatte. Det er ikke uvanlig at vi er bare fem betjenter på jobb. Da sier det seg selv at vi ikke kan ha full kontroll på 90 innsatte, sier fagforeningsleder Tonje Falmyr i Bjørgvin fengsel til BT.

Når ansatte er borte får en ikke kalt inn vikarer. Falmyr sier også at ikke har tid til å gjøre mer enn det mest nødvendige, som måltider og tellinger av innsatte. Underbemanningen har ført til at de innsatte nå føler seg langt mer utrygge, og at det blir enkelt å ruse seg. Situasjonen er lik den i Bergen fengsel. For to måneder siden ble også der en person hardt skadet etter en grov voldsepisode. Ifølge fagforeningsleder Margrethe Ådland har de mistet 40 stillinger siden 2000, mens det har blitt opprettet 75 nye fengselsplasser. Ådland frykter nå at de innsatte tar mer og mer over kontrollen i fengslene.

Stortingsrepresentant Hilde Magnusson Lydvo (Ap) innrømmer ovenfor avisen at arbeidet med å redusere soningskøene har lagt et stort press på de ansatte i fengslene. Hun håper opprettelsen av to nye klasser i Kriminalomsorgens utdanningssenter for å utdanne flere fagfolk, vil lette arbeidssituasjonen

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere