RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fanger kan vitne fra fengselet

Foto: Scan-Foto: Cornelius Poppe
Sist oppdatert:
Innsatte som skal møte for retten for forlengelse av varetektsfengsling kan i framtiden gjøre dette via en tv-skjerm.

Domstolene er i gang med et prøveprosjekt som innebærer at den innsatte «møter i retten» via videooverføring mellom retten og fengselet..

– Dette er kjempespennende. Dersom vi får til dette, kan vi spare millioner på utgifter til polititjenestemenn som bistår ved framstilling til retten, sier kriminalsjef Hans G. Halvorsen i Oslo politidistrikt til Dagsavisen.

Natt på glattcelle
Han peker på at fanger ofte må hentes kvelden før et rettsmøte om forlenget varetekt – og dermed må de tilbringe en natt på glattcelle.

I fjor brukte Oslo politidistrikt nærmere tre tusen dagsverk til fremstillinger. Det er Justisdepartementet som står bak videokonferanseprosjektet. Første test av utstyret blir gjort denne uken.

Vitnebeskyttelse
Det kan også bli aktuelt å bruke videokonferanse for å la personer som er under vitnebeskyttelsesprogram vitne fra et ukjent sted, eller mellom saler på tinghuset, slik at den som vitner slipper å forklare seg i samme rom som der den tiltalte befinner seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere