RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant 100 kilo dynamitt hos rusmisbruker

(Politiet)
Sist oppdatert:
Ble funnet under etterforskning av et verktøytyveri i Troms.

Under etterforskningen av et verktøytyveri fra et anleggsområde i Straumen på Senja, ransaket politiet hjemmet til en mann i 40-årene.

100 kilo

- Overraskelsen var stor da politiet fant en større mengde sprengstoff under ransakingen. I boligen hadde mannen oppbevart rundt 25 kilo sprengstoff. Videre ransakinger medførte funn av sprengstoff i kjøretøy og også gjemt bort utendørs, slik at man til slutt beslagla over 100 kilo sprengstoff som mannen hadde stjålet. Det ble også beslaglagt tennere (fenghetter), skriver lensmann i Lenvik, Arnold Nilsen i en pressemelding.

Mannen er en rusbelastet vinningskriminell.

Tatt fra vegarbeidsområde

Ingen hadde på dette tidspunktet anmeldt noe sprengstofftyveri. Det viste seg at sprengstoffet kom fra et vegarbeidsområde på Senja. Entrepenøren var ikke kjent med at det var stjålet.

- Politiet vil undersøke nærmere hvordan entrepenøren oppbevarer sprengstoff, skriver Nilsen.

Politiet ser svært alvorlig på at så store mengder sprengstoff var kommet på avveie. De oppfordrer alle som oppbevarer sprengstoff til å passe på at de har gode rutiner for lagring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere