*Nettavisen* Nyheter.

Fant 200 kilos mine på stranda

Kjempemine fra krigen blant solslikkende badegjester på Jæren.

09.03.07 13:25

Onsdag fikk politiet tips om den store minen fra krigens dager som ble funnet av tilfeldige forbipasserende på Revestranda på Klepp i Rogaland.

- Vi har klart å holde dette hemmelig. Takk og pris for det, for ellers hadde vi vært nødt til å sørge for vakthold inntil Forsvarets eksperter var på plass. Det har vi ikke ressurser til, sier operasjonsleder Einar Bråstad ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen.

Forsvarets eksperter foretok mandag en kontrollert sprengning av minen. Det dreier seg om en gammel flytemine med tagger fra 2. verdenskrig, med en diameter på cirka 80 centimeter og omkring 200 kilo sprengstoff.

- Det har skjedd flere ganger opp gjennom åra at man har funnet slike miner på strendene på Jæren. Det skal en del til før disse minene går av. Det må en del trykk til på taggene, sier Bråstad.

Slike miner var laget for å flyte i sjøen, og de gikk av når et skip kjørte på dem. Minen har ligget begravd på det populære badestedet i over 60 år, men har kommet til overflaten etter at sjøen har vasket vekk sand i løpet vinteren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.