RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SJOKKFUNN: Posen til den radikale islamisten Arfan Bhatti ble funnet i forbindelse med ransaking av en leilighet.
SJOKKFUNN: Posen til den radikale islamisten Arfan Bhatti ble funnet i forbindelse med ransaking av en leilighet. Foto: Kyrre Lien (NTB scanpix)

Fant bombeoppskrifter i Bhattis pose

Politiet fant bombeoppskrifter og lister over navn på sentrale politikere.

Posen, som tilhørte norsk-pakistanske Arfan Bhatti, ble funnet i forbindelse med ransaking av en leilighet på Østlandet i fjor sommer, skriver VG.

I bæreposen lå lister med navn på sentrale norske politikere, ansatte i Forsvarsdepartementet og offiserer i Forsvaret – samt bilder av ansatte i PST. I posen lå det også bombeoppskrifter og manualer for nærkampteknikk og våpentrening.

PST avhørte Arfan Bhatti om innholdet i posen for tre uker siden, men sikkerhetstjenesten har ikke åpnet etterforskning mot 37-åringen på bakgrunn av posens innhold, skriver avisen.

Arfan Bhattis advokat John Christian Elden sier navnelisten er Bhattis, og at klienten har forklart overfor PST at det var en liste over det han betegnet som vantro personer som hadde uttrykt visse meninger om islam eller krigføringen i Afghanistan som han var uenig i.

– Listen er laget i 2012, og jeg registrerer at ingen på listen er blitt berørt på noen som helst måte, sier Elden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere