RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant cannabisplantasje nummer 23

Foto: Illustrasjon: Privat
Sist oppdatert:
Kripos vil bistå lokalt politi - men ikke etterforske - etter funn av cannabisplantasje nummer 23.

Politiet på Romerike har funnet enda en cannabis-plantasje, denne gang i et bolighus på Feiring. Dette er den femte plantasjen av dette slaget på Romerike og den 23. som er avdekket på Østlandet de siste månedene.

To menn pågrepet
To menn på henholdsvis 52 og 32 år er pågrepet. De er begge norske statsborgere, men av vietnamesisk opprinnelse, skriver Romerikes Blad på nett.

- Huset bærer tydelig preg av cannabisproduksjon. Vi har gjort store beslag, sier konstituert lensmann Jan Vidar Karlsen ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor til avisa.

Plantasjen som ble avdekket på Feiring onsdag er nummer 23 i rekken som er avdekket i sju politidistrikter på Østlandet de siste månedene, skriver Aftenposten.no.

Kripos etterforsker ikke
Kripos skriver i en pressemelding torsdag at de inviterer de berørte politidistriktene til et møte i begynnelsen av mars for å diskutere videre arbeid i saken, men det er ikke snakk om noen sentral etteforskning av saken. Kripos understreker at de ikke er involvert i etterforskningen, men at dette ligger hos lokalt politi.

Over 20 plantasjer avslørt
En oversikt i Aftenposten viser at det de siste månedene er avslørt mer enn 20 cannabisplantasjer på Østlandet. Mer enn 40 personer er pågrepet. Felles for sakene er at det dreier seg om norskvietnamesiske «gartnere». Mange av dem som er pågrepet oppholder seg ulovlig i landet. De mange beslaglagte plantene tilsvarer marihuana til en gateverdi på 100 millioner kroner, ifølge Aftenposten.

- Alle beslag skal analyseres og jeg ønsker ikke å spekulere i hvilket marked narkotikaen er ment for eller hvilken verdi den måtte ha. Vi har fortsatt mye informasjon som skal bearbeides og det kan komme flere saker, sier leder for taktisk etterforskningsavdeling i Kripos, Atle Roll-Matthiesen, ifølge en pressemelding.

Les mer på nettsidene til Kripos

Kripos opplyser at de siden slutten av januar har vært involvert i etterretningsarbeid i hasjplantasjesakene.

- Vi ser på hvilke knytninger som er mellom de ulike sakene, hvilke knytninger som er til utlandet og på hvilke bakmenn og nettverk som står bak, sier Roll-Matthiesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere