RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant DNA på Annes bryst

Sist oppdatert:
Politiet fant den drapssiktede 41-åringens DNA på Anne Slåttens bryst og bh. Det skal også være flere funn på avdøde som ikke stammer fra den siktede.

Politiet valgte fredag å legge frem nye bevis i saken mot 41-åringen. Ifølge kjennelsen fra fengslingsmøtet fant politiet det svært så omtalte DNA sporet på Slåtten (23) bryst og bh. Denne DNA-profilen matcher siktedes.

Men stedet hvor DNA-sporene ble funnet, vekker oppsikt.

For etter det TV 2 Nettavisen kjenner til, ble siktede funnet fullt påkledd, med bukse, jakke og genser. Hvordan siktede skal ha klart å legge igjen sin egen DNA under både jakke og genser, uten å legge igjen flere DNA-spor underveis, er fremdeles uvisst.

Ukjent hår
Siktedes forsvarer Ivar Blikra har gjentatte ganger advart politiet i Førde mot å bli for ensporet i sin etterforskning. Fredag fikk han medhold av dommerfullmektig Torkel Tveit, som i kjennelsen advarer mot at det har «tidligere vist seg at ensrettet etterforskning på bakgrunn av tekniske bevis har fått svært uheldige utfall».

Retten ba politiet om å undersøke flere andre funn som skal være gjort på åstedet. Etter det TV 2 Nettavisen erfarer har politiet funnet flere hår på drapsstedet som så langt ikke er undersøkt. Det er derfor ukjent hvem disse hårene tilhører.

Etter det TV 2 Nettavisen er kjent med har kriminalteknikerene funnet et hår i jentas hånd og et hår på kroppen hennes. Det skal også være gjort flere andre funn på åstedet.

- DNA var ny
Siktede kan ikke redegjøre for hvordan hans DNA-profil har havnet på avdødes bryst og bh.

I kjennelsen vektlegger retten også at det er lite sannsynlig at siktedes DNA ble avsatt på Slåtten før hun forlot hybelhuset drapsmorgenen. Slåtten skal ifølge en av hennes hybelkamerater ha dusjet før hun dro på jobb.

Nye vitneobservasjone

I løpet av de fire ukene 41-åringen har vært varetektsfengslet har politiet jobbet på spreng med å finne nye vitner som kan ha observert siktede nær drapsstedet.

Men mye tyder på at politiet fremdeles ikke har klart å skaffe til veie vitneobservasjoner av siktede ved drapsstedet i Angedalsveien, til tross for at det fredag ble kjent at det er kommet inn flere nye vitneobservasjoner.

  • Politiet har overvåkingsbilder av siktede fra Shell-stasjonenes overvåkingskamera i tidsrommet mellom klokken 03.04 til 03.53.
  • Om lag klokken 06.15 skal et vitne ha observert en mann, tidligere omtalt som «haikeren», på hjørnet av Førde Motorsport i retning Angedalsveien. Dette var om lag 15 minutter etter at vedkommende hadde bedt to andre om skyss opp til Angedalen, men få tt avslag.
  • Mellom dette klokkeslettet og klokken 0900, da et nytt vitne har observert 41-åringen på bussholdeplassen ved Simensbygget i Fø rde sentrum, er det ingen som har sett siktede. En gang mellom klokken 09.30 og 10.00 ble den siktede plukket opp på denne bussholdeplassen av en bekjent

Retten henviser til ensporingen i etterforskningen og forutsetter at påtalemyndighetne frem mot en rettssak også forsøker å belyse vitneuttalelser som kan være av betydning og som ikke behøver å dreie seg om siktede.

Fengslet på nytt
41-åringen ble varetektsfengslet for fire nye uker fredag.

Dommerfullmektig Torkel Tveit mente at politiets nye bevis i saken styrker mistanken mot sunnfjordingen. De mente også at løslatelse av mannen ville skape sterke reaksjoner, særlig blant befolkningen i og rundt Førde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere