Fant død «Keiko»

Hytteturen fikk et spennende innslag for familien Haga/Thommassen i Mandal lørdag. Flytende i sjøen fant ungene en død spekkhogger på over seks meter og anslagsvis fire-fem tonn.

- Det var ganske gøy for ungene, som var ute i båten og oppdaget dyret et par hundre meter fra land, sier mor i huset, Astrid B. Thommassen.

Hun forteller at spekkhoggeren de fant utenfor hytta på Langøy ikke hadde noen synlige ytre skader, og at den såvidt de kunne se heller ikke var begynt å råtne. Med andre ord kan den ikke ha vært død særlig lenge.

- Vi kontaktet politiet, men de ante ikke hva de skulle gjøre. Men brannvesenet visste råd og kontaktet Mandal kommune, sier hun.

Harald Storaker i Mandal kommune rykket ut for å få tauet spekkhoggeren til land.

- Den var nok omtrent seks meter lang og jeg vil tippe at den veide rundt fem tonn, sier Storaker til TV 2 Nettavisen om den uvanlige fangsten - som naturlig nok ikke kunne taues særlig raskt...

Han dro ut med båt og tauet det digre dyret til Tregde brygge. Der ble den heist over i en lastebil og kjørt til avfallsanlegget på Brennevinsmyra Fyllplass i Mandal for destruering.

Spekkhoggere er ikke veldig uvanlige langs norskekysten, men vanligere i nord enn på Sørlandet.

Tannhvalen kan bli opptil ni meter langt og veie opptil åtte tonn, og lever hovedsaklig av fisk og andre sjøpattedyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.