Fant drapsvåpenet

Foto: David Vojislav Krekling (Nettavisen)

Politiet har kontroll på drapsvåpenet fra Romsås.

31.03.09 07:54

ROMSÅS (Nettavisen): En mann ble funnet med flere stikk i hjerteregionen utenfor en boligblokk på Romsås søndag ettermiddag. Mandag forteller politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt at de har kontroll på drapsvåpenet.

- Drapsvåpenet ble funnet i går, etter at siktede ga uttrykk for hvor han hadde gjemt det, sier Rohde.

Hun forteller at det er en kniv, men vil ikke si noe om type eller størrelse.

Mandag skulle den 26 år gamle drapsiktede mannen framstilles for varetektsfengsling, ifølge hans forsvarer Benedict De Vibe. Det medfølger imidlertid ikke riktighet.

- Vi vil starte avhør av siktede i dag, og fengsling blir i morgen. Siden avhørene ikke er startet, spekulerer vi ikke i motiv, sier Rohde.

Ifølge NRK Østlandssendingen mener 26-åringen at han handlet i nødverge.

Politiet bekrefter at offeret er død.

- Person er bekreftet død. Vi fikk melding om at han var stukket med kniv og hadde stikkskader, sier innsatsleder i Oslo politidistrikt Tore Solberg til Nettavisen.

Pågrepet
Politiet hadde store styrker i områder, og jaktet etter gjerningsmannen som hadde forsvunnet fra åstedet.

Like etter 16.30 ble gjerningsmannen pågrepet uten dramatikk.

- Han ble tatt og det gikk greit etter det jeg har hørt. Det er en mann på 26, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Siktet for drap
Politiet har fått opplyst fra vitner at gjerningsmannen skal være en person som bor i området. 26-åringen er nå siktet for forsettlig drap på det som skal være barndomsvennen (28).

- Han er siktet for dette drapet, men utover det er det ikke noe nytt, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen ved sentralvakten i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Ifølge politiet skal knivstikkingen ha skjedd i forbindelse med en krangel på plassen. Både offer og gjerningsmann er i midten av 20-årene.

- Ifølge vitner kan gjerningsmannen og offer ha kjent hverandre. Det er ikke noe som tilsier at denne hendelsen er tilknyttet gjengkriminalitet, sier Solberg.

Døde av flere stikkskader
Offeret ble fraktet til Ullevål universitetssykehus, men livet sto ikke til å redde. Personen døde av flere stikkskader i hjerte- og brystregionen.

Politiet har sendt ut politihelikopter til området, og har sperret av et stort område rundt et borettslag på Romsås.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.