RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Jon Torjus Alten)

Fant feil på flere tunneler

Sist oppdatert:
Statens vegvesen har funnet feil på ytterligere to tunneler på E18.

Tirsdag morgen raste betongbiter på 50-100 kilo ned fra taket og ut i veibanen i Bolstadtunnelen på E18 i Sande i Vestfold. Onsdag melder Statens vegvesen at de har oppdaget svakheter også i to andre tunneler.

Det skal ikke være fare for ras, og de to tunnelene, Bringakertunnelen og Botnetunnelen, blir inntil videre holdt åpne.

- Nei, de blir ikke stengt nå. Dette er ikke akutt, men vi tar en nærmere inspeksjon og utbedring ved første anledning, det vil trolig si i neste uke, sier distriktssjef for Statens vegvesen i Vestfold, Roar Gärtner, til Nettavisen.

Det var tirsdag morgen at veitrafikksentralen i Statens vegvesen fikk melding om at betong hadde rast ned i veibanen i søndre del av nordgående løp til Bolstadtunnelen på E18. Nærmere undersøkelser viste at det var sprøytebetong som hadde rast ut. Tunnelen ble åpnet igjen samme ettermiddag etter at punktet der det raste var renset og sikret på nytt.

Bolstadtunnelen var en av tunnelene på E18 som ble utbedret etter raset i Hanekleivtunnelen 1. juledag i fjor.

Ingen ble skadet da Hanekleivtunnelen raste ut. Til alt hell ble heller ingen skadet i raset i Bolstadtunnelen tirsdag. Betongbitene som falt ned anslås å ha hatt en vekt på til sammen mellom 50-100 kilo, ifølge Statens vegvesen.

- Dette var noe som ikke skulle skje, og det kunne fått alvorlige konsekvenser. Men vi har nå foretatt en inspeksjon av alle de sju aktuelle tunnelene på E18 samt en tunnel riksvei 32 og vi mener absolutt det er trygt å ferdes her, sier Gärtner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere