RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant feil på stemmesedler

Flere stemmesedler i Oslo har trykkfeil. Les om hvordan du stemmer riktig på mandag

Det skriver politisk reporter Kjetil Løset i sin blogg. TV2-mannen oppdaget feilen da han i helgen bladde seg gjennom en bunke stemmesedler til det nye bydelsvalget i Oslo i helgen.

- På baksiden av stemmesedlene i min bydel står det at jeg kan føre opp inntil 14 kandidater fra andre lister. Rutenettet som angir hvor mange navn jeg kan føre opp har fem linjer. En telefon til Oslo kommune oppklarte det hele. Det er fem, ikke 14 navn slik rettledningen beskriver. Stemmesedlene til det nye bydelsvalget som premiere i år har altså en trykkfeil som har passert kontrollen i rådhuset. De virket overrasket over mitt spørsmål. Men et raskt spørsmål til bekjente som bor i to andre bydeler bekreftet samme trykkfeil på stemmesedlene der, skriver han i bloggen sin.

- Nå betyr kanskje ikke dette all verden, for det er mange som ikke gjør forandringer på stemmeseddelen. Men Oslo kommune bekrefter at antall stemmesedler med endringer øker for hvert år. Vi blir altså stadig flere som gjør forandringer og ønsker å bruke vår stemme til å påvirke hvilke personer som skal velges. Da er det synd at rettledningen og stemmeseddel ikke stemmer overens, slik tilfellet er på listene i min bydel i Oslo, skriver Løset.

Les hele bloggen her

Ved å følge lenkene i den grå boksen til høyre kan du lese alt om hvordan du stemmer riktig på valget mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere