RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Fant flytevest - avslutter søk

Sist oppdatert:
Til tross for at de har funnet både en flytevest, klær og vrakrester fra en båt har Hovedredningssentralen avsluttet søket i havet utenfor Stavanger.

Det var en beboer på Ormøy, en av de såkalte byøyene like utenfor Stavanger, som varslet politiet om funnet klokken 06.09 onsdag morgen.

- Flytevesten ble funnet i sjøen cirka ti meter fra land. Vi varslet Hovedredningssentralen og ba brannvesenet om bistand, og da det ble funnet vrakrester fra en båt i det samme området litt senere, besluttet vi å sende opp en luftambulanse, sier operasjonsleder Karstein Tendenes ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Ingen er savnet
I tillegg til flytevesten ble det funnet en bensintank og en jakke. Likevel besluttet Hovedredningssentralen å avsluttes søket ved 9.40-tiden onsdag.

- Det er ikke gjort noen flere funn, det er ikke funnet noen båt, ikke funnet flere vrakrester og ikke har vi noen savnede personer. Derfor er søket avsluttet, sier Tendenes.

Han opplyser at det er søkt i det aktuelle området med både helikopter og båter.

Fisket av rutebåt
Det var en rutebåt som fisket opp redningsvesten som er merket 90+, altså beregnet for voksne personer som veier over 90 kilo.

Bensintanken skal ha blitt funnet i samme område, mens jakken ble funnet et stykke ifra. Politiet tror derfor det ikke er noen sammenheng mellom jakken og redningsvesten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Mest lest