*Nettavisen* Nyheter.

Fant fotspor i blod

Foto: (Politiet)

Politiet har funnet fotspor på blod inne i leiligheten til det drepte kineserparet som de mener kan knyttes til siktedes sko.

19.03.04 07:25

Fotsporet er ett av flere spor som politiet mener styrker mistanken mot den dobbeltdrapssiktede fetteren.

22-åringen er siktet for å ha tatt livet av sin fetter Yuhang Wu (22) og kjæresten Ningyan Yu (23) i deres studentbolig i Oslo.

Benekter klesbeskivelse
I tillegg til fotsporet, sitter politiet også på opplysninger om at fetteren skal ha hatt kjennskap til hvordan ett av drapsofrene var kledd da det ble funnet drept.

Politiet spør seg hvordan fetteren kunne ha kjent til dette når han selv hevder ikke å ha vært i leiligheten.

Det er i telefonsamtale med et familiemedlem av de drepte i Kina at fetteren skal ha forklart hvordan et av ofrene var kledd da det ble funnet.

I avhør har fetteren nektet for å uttalt seg om dette.

- Jeg ønsker ikke å kommentere dette, men mye har blitt insinuert når det gjelder hva min klient skal ha sagt og ikke sagt når det gjelder telefonsamtaler med pårørende, sier fetterens advokat Tor Kjærvik til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jørgen Berge

Kjærvik ønsker ikke å kommentere at det skal ha vært funnet blodspor i leiligheten som politiet mener kan knytte hans klient til åstedet.

- Jeg er kjent med at det er funn på åstedet og hos min klient som er sendt til teknisk undersøkelse. Men jeg forstår det ikke slik at dette knytter min klient direkte opp mot stedet og handlingen, sier Kjærvik.

Politiadvokat Svein Holden ved Oslo politidistrikt bekrefter også at de har tatt beslag i klær hos siktede, men ønsker ikke å utdype dette overfor TV 2 Nettavisen..

Onsdag ble fetteren varetektsfengslet for ytterligere to uker. Oslo tingrett mener fortsatt det er skjellig grunn til mistanke, men mener ikke politiets opplysninger i saken er så sterke.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jørgen Berge

Holden vil ikke kommentere noe hva angår sporene de sitter på i saken.

- Men jeg registrerer at tingretten mener at bevisene i saken er noe styrket, sier Holden.

Avventer endelig svar
Kjærvik er av motsatt oppfatning.

- Det er ikke tvil om at retten mener at politiet befinner seg i nedre sjikt av det som heter skjellig grunn til mistanke. Jeg sitter med en følelse av at politiet klamrer seg til den varetekt de kan få, i håp om at de tekniske analysene skal være avsluttet innen den fengslingsfristen de stadig oppnår, sier advokaten.

Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til, har politiet ennå ikke fått endelig svar på om blodsporene i leiligheten med hundre prosent sikkerhet stammer fra fetterens fottøy.

Politiet jobber også med å hente inn mobildata fra både den siktedes og ofrenes mobiler.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer skal også tekniske mobilfunn har styrket politiets mistanke.

Holden bekrefter at de har mottatt noen resultater fra mobilundersøkelser, men ønsker ikke å gå ut med hva de viser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.