RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant gaupe i garasjen

Foto: Jorunn Busk (Østlandsposten)
Sist oppdatert:
Leif Helgeland fra Kvelde skulle bare ut i garasjen for å hente ved.

Der lå det en død gaupe foran bilen. Den lille gaupa Leif Helgeland fant i garasjen sin var både utmagret og full av skabb, skriver Østlands-Posten.

- Gaupa har kommet seg inn hit på egen hånd. Den har kanskje blitt påkjørt, fått indre skader og lagt seg ned her, sier Helgeland til avisen.

Han får støtte av råviltkontakt i Vestfold, Jørn Lindseth, som tror det er en gaupe som ble meldt påkjørt fredag kveld. Som bildene viser er kattedyret bare en unge, og fullstendig utmagret.

- Det er et hunndyr, som mest sannsynlig har blitt forlatt av mora. Den er full av skabb, men jeg kan enda ikke si hva slags skader den har fått, opplyser Lindseth. Sannsynligheten er stor for at dette er det samme dyret som ble meldt påkjørt.

Nå skal gaupa til Direktoratet for Naturforvaltning i Trondheim for dna-prøver.

Gaupe er et sjelden syn, og selv om denne var død, ble opplevelsen stor for familien Helgeland. - Jeg sprang og hentet kona, hun trodde ikke på meg da jeg fortalte hva jeg fant, forteller han til Østlands-Posten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere