RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant GHB på barnevernsinstitusjon

Sist oppdatert:
Politiet har gjort et stort GBH-beslag i Mandal.

Politiet sjekket ut tipset om at en person satt med fire liter GHB, og så langt er en person pågrepet, skriver Aftenposten.

Stor spredningsfare
- Vi har gjort beslag av flere liter av det vi tror er GHB, bekrefter politistasjonssjef Nils Olaf Holbek overfor avisen.

På institusjonen «Skjærgårdskollektivet» bor det ungdommer fra hele landet, så politiet frykter spredningsfaren og jakter på bakmenn.

Ingen ved «Skjærgårdskollektivet» ønsker å kommentere saken overfor Nettavisen.

Innrømmer oppbevaring
En 16-åring som bor på Skjærgårdskollektivet, innrømmer å ha oppbevart dødsdopet GHB på barnevernsboligen, skriver Fædrelandsvennen onsdag ettermiddag.

- Beslaget ble gjort for et par dager siden i samarbeid med de ansatte på barnevernsinstitusjonen, sier Holbek til avisen.

Gutten som har sittet i politiets varetekt siden beslaget ble gjort, men er nå sluppet fri.

Flere tilfeller
Lørdag døde en gutt (18) av en ukjente dopblanding i Elverum - under barnevernets beskyttelse . Hans jevnaldrende kamerat er siktet for uaktsomt drap.

Bente N. Martinsen vil granske barnevernet etter at sønnen (18) døde av en GHB-overdose.

Tirsdag ble to personer siktet for oppbevaring og omsetning av GHB i Ålesund. De to personene ble arrestert etter en væpnet aksjon.

Rask rus
GHB er et dempende stoff med virkninger som likner alkohol. GHB kan fremkalle rus hvor brukeren føler seg oppstemt. Rusen inntrer gjerne i løpet av 15-30 minutter.

Mer fakta om stoffet finner du her (ekst.)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere