*Nettavisen* Nyheter.

Fant gigantjordbær - noen bedre?

Agathe (6) fikk sette tennene i dette gigantjordbæret på 135 gram. Har du sett noe verre - eller bedre? Del dine rare frukt- og grønnsaksopplevelser og bilder med våre lesere!

07.06.04 15:57

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Truls Waage

Agathe trodde ikke sine egne øyne da hun kom hjem til bestefar og fikk se jordbæret som lå øverst i skålen søndag, skriver BT.

Og bestefar Truls Waage hadde allerede planlagt hvem som skulle få spise det enorme bæret.

Kjøpte på Rema
Historien om gigantjordbæret begynte utenfor Rema 1000 i Laksevåg i Bergen lørdag. Bestefar Truls ventet på sin kone og ble oppmerksom på en stor folkemengde rundt en palle med billige jordbær fra Belgia.

- Vi skulle ha familiebesøk i helgen og kjøpte like godt seks kurver uten å se særlig godt etter, forteller Truls til TV 2 Nettavisen.

Har du funnet en rar frukt eller grønnsak? Del dine bilder og historier med ossSkriv inn her

Etter en natt i kjøleskapet tok konen frem jordbærkurvene for å rense dem. Og da hun nådde bunnen i den ene korgen, var det bare ett bær igjen – og det dekket mer eller mindre hele bunnen.

Yr av glede
- Det var kjempesvært. Jeg antar det var rundt 12 cm i diameter og jeg veide det til 135 gram. Jeg har aldri før sett et så stort jordbær, sier Truls og ler.

Han forteller at lille Agathe ble yr av glede da hun kom og fikk se det store bæret. Og gleden ble neppe mindre da bestefar fortalte at han hadde bestemt at hun skulle få spise hele bæret alene, med fløte sukker og vaniljeis.

Hvordan bæret har blitt så stort, aner ikke Truls Waage.

- Men det smakte i alle fall nydelig, sier bestefar, som også fikk lurt til seg en aldri så liten bit.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.