RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant granat i garasjen - kjørte den til politiet

Foto: Arild Hansen (TA)
Sist oppdatert:
Men så måtte politistasjonen bli sperret og bombegruppen tilkalt.

Forsvaret har ved 17-tiden mandag kveld fjernet håndgranaten fra Myren i Skien og faren er nå over, opplyser operasjonsleder Aadne Røilid ved Telemark politidistrikt til Telemarksavisa.

Det viste seg å være en øvelsesgranat fra forsvaret som mannen i 40-årene hadde funnet i garasjen.

Bombegruppa fra Oslo politidistrikt var tilkalt til stedet, men ble sendt i retur da forsvaret tok over jobben. Forsvaret har tatt med seg granaten bort fra stedet.

Fant gammel granat
Det var en mann i 40-årene som hadde funnet en eldre håndgranat i sin egen garasje og kjørt til politihuset på Myren med denne.

Politiet slo straks alarm på grunn av eksplosjonsfaren.

- Håndgranaten ble tatt ut av bilen, og ligger nå på bakken. Området er beskyttet med pansret bil, og granaten er dekket til med stålskjold, opplyser operasjonsleder Arne Gunnar Tollehaugen ved Telemark politidistrikt til TA.

- Granaten ser ut til å være skarp, sier operasjonsleder Kjell-Ove Sørenmo.

TA har snakket med øyenvitner på stedet som forteller at politiet nå har sperret av et større område rundt inngangen til politihuset og Bergbys familierestaurant.

- Politiet har sperret av et større område her, og vi fikk beskjed om at det ble funnet granat i en bil, forteller et øyenvitne til TA.

Måtte få ut kundene
TA har vært i kontakt med en av de ansatte på Bergbys på Myren. Vedkommende kom på jobb like etter at evakueringa var iverksatt og området ble sperret av. De som allerede var på jobb hadde kort tid i forveien fått beksjed om å tømme restauranten for kunder.

- De som var på jobb opplevde selvfølgelig dette som dramatisk. De visse ikke da hva som stod på, og ble litt sjokka da politiet gav ordre om å få kundene ut umiddelbart, opplyser han til TA.

Bergbys måtte holde stengt til granaten var fjernet fra stedet eller uskadeliggjort.

- Ikke flytt på sprengstoff
- Finner man sprengstoff slik som det ble gjort i dette tilfellet, så skal man bare la det bli liggende på stedet man fant det. Man bør evakuere nærmeste naboer, og kontakte politiet. Ikke flytt på sprengstoffet, opplyser Røilid til TA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere