Fant homofil fastlåst til senga

Poliitimannen i Oslo fikk sjokk da han kom inn og fant en naken homofil mann fastlåst til senga.

10.11.06 09:34

I siste nummer av bladet Politiforum forteller en politimann ved Oslo politidistrikt om en heller pinlig utrykning han var med på i et av sine første år sin politimann.

Nettavisen har fått tillatelse til å gjengi hans spesielle historie i sin helhet:

«En avbitertang kan brukes til så mangt»

I mine første år i politiet jobbet jeg ved ordensavdelingen i Oslo. På en av mine første nattevakter som nyutdannet politimann opplevde jeg noe som virkelig har brent seg fast i minnet.

Jeg kjørte sammen med en eldre kollega og utpå natten fikk vi melding fra «01» om å kjøre til en adresse på Tøyen for å hjelpe noen som hadde «litt» problemer. Operatørene på «01» er alltid myndige og bestemte, men denne gangen kunne jeg høre et snev av munterhet i meldingen.

Vi prøvde å få litt mer opplysninger på hva slags problemer det var på adressen, men da ble operatøren bestemt og sa bare: «kjør til stedet, så finner dere ut det». Vi kjørte dit og jeg ringte på. Ut kom en ung kjekk mann, kun iført en rød slåbrok i silke. For første gang i mitt liv opplevde jeg at en mann vurderte meg nøye fra topp til tå. Min eldre kollega sto i bakgrunnen og fikk ikke den samme oppmerksomheten som meg.

Jeg spurte om hvorfor han hadde ringt politiet og fikk til svar at de hadde litt problemer med noen håndjern. Mannen var overraskende lys i målet og hadde et meget pent språkbruk.

Kollegaen min skjønte nok raskt hva som var i gjære og forsvant ut i politibilen. Han kom tilbake med en avbitertang, ga den til meg og sa: «Dette ordner du, Berntsen». Deretter forsvant han ut i politibilen igjen og ble der.

Jeg, med avbitertanga i hånda, ble invitert inn i leiligheten. Mannen geleidet meg inn på soverommet og der var det sannelig en annen mann også! Han lå på magen i dobbeltsengen med armene lenket fast i hver sin sengestolpe ved hjelp av et par håndjern. Heldigvis lå han under dyna! Og hvilke håndjern! De var pyntet med rød pels.

Jeg begynte og føle situasjonen som svært pinlig, men som en fersk og pliktoppfyllende politimann ville jeg jo hjelpe den stakkars mannen som lå i sengen. Jeg fant frem min egen håndjernsnøkkel, men til min fortvilelse oppdaget jeg raskt at nøkkelen ikke passet.

Da skjønte jeg hvorfor min kollega hadde utstyrt meg med avbitertang. Mine tanker gikk til han som satt i bilen og jeg skulle gjort mye for å bytte med han. Med halvmøkkete marsjstøvler steg jeg opp i sengen, stilte meg skrevende over stakkaren som lå der og begynte og jobbe med avbitertanga. Etter 10- 15 minutter med hard jobbing, fikk jeg befridd mannen uten nevneverdige skader. Mens jeg tørket svetten og var ganske fornøyd med at jeg hadde løst «saken», registrerte jeg at mennene, i matchende slåbroker, danset rundt i rommet mens de, etter min mening, klappet i hendene på en ganske feminin måte. De var så glade at de ville omfavne meg. Det fikk jeg stoppet i siste liten. De var i hvert fall veldig fornøyd med politiets bistand og jeg fikk en middagsinvitasjon som jeg høflig sa nei takk til.

Vel ut i politibilen igjen ble jeg møtt av kollegaen som humrende lurte på hvordan det hadde gått. Det eneste jeg gjorde var å melde tilbake til «01» : « Oppdraget utført. Slutt».

Kilde: Politiforum

Har du en morsom eller pinling politihistorie du vil dele med våre lesere. Tips oss på maileller tilf 21006010.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.