Gå til sidens hovedinnhold

Fant ikke fjernkontrollen - gikk amok

ARENDAL (TV 2 Nettavisen): Den sykehus-drepte faren skal ha rasert middagen, banket opp familien og drapstruet dem da han ikke fant fjernkontrollen til tv-en.

16-åringen var farens håndlanger på verkstedet og kafeen i Kosovo. Likefullt skal han ha blitt banket opp sent og tidlig for den minste ting.

Da de flyttet til Bosnia i 1998, måtte guttungen på 11 år, moren og mindre søsken like før nyttårsaften tilbake til Kosovo for å hente verktøy fra det gamle verkstedet på bussen.

Etter lang overtalelse sa bussjåføren ja til å ta med verktøyet fra bilverkstedet, sveiseapparater, jekker og kasser på kasser med annet utstyr.

To tonn verktøy
- Jeg tror vi hadde med to tonn verktøy på bussen. Den var helt senket, fortalte gutten.

Etter 11 timer på bussen med tv-er og annet på fanget, kom de fram. Men faren ble helt i harnisk over at de ikke hadde fått med seg fjernkontrollen.

- Det er den verste nyttårsaften jeg har hatt. Året før var den beste, for da var han i fengsel. Han sovnet og våknet, og skrek etter fjernkontrollen. Mamma hadde dekket på med masse god mat og glass. Han dro vekk duken og knuste absolutt alt. En etter en banket han oss og sa ”jeg er ikke ferdig. Det kommer mer”.

Truet ungene med våpen
Han viste fram automatvåpenet under senga og truet videre ungene:

- ”Husk at dere ikke stikker av. Den som stikker av får værsågod leve, men resten av familien vil dø.” Han hadde over 300 skudd, og geværet var et 100-skudds automatvåpen. Man blir ganske redd, ikke sant? sa 16-åringen.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto