RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant ingen barn

Foto: Tor Ivan Karlsen
Sist oppdatert:
Barn ble sett på taket av Storelvahallen før snømassene raste ned.

Politi og letemannskaper fryktet lenge at barn var tatt av takraset som gikk fra Storelvahallen i Tromsø mandag kveld, men leteaksjonen er nå avsluttet.

- Leteaksjonen er uten resultat så langt, og den er også trappet ned. Vi bruker nå en hjullaster til å dosere ut snøen for å forsikre oss om at det ikke er noen i snømassene, sier operasjonsleder Bengt Giæver Johansen i Troms politidistrikt til Nettavisen.

To barn på taket
Det var lenge fryktet at barn var tatt av raset, fordi det var observert to barn på taket en halvtimes tid før raset gikk. Like før midnatt tror politi og letemannskaper at det hele har gått bra.

- Det er ingen som er meldt savnet, men vi leter gjennom snøen for sikkerhets skyld.

Mannskaper fra politiet og Norsk Folkehjelp samt lavinehunder var raskt på pletten etter raset fra idrettshallen på Kalvøysletta, som gikk like etter halv ti.

Se innslaget på TV 2 Sumo her

Store snømengder
Det var rundt en meter dyp snø på taket. Snøen har rast ut i hele hallens bredde, rundt 60 meter. Norsk Folkehjelp Sanitet Tromsø slo full alarm da de fikk melding om raset og sendte alt de hadde av ressurser til stedet.

- Her må vi være effektive, siden vi har dårlig tid. Derfor sendte vi store mannskaper til raset, sa Erlend Aarsæther, Nasjonal beredskapsansvarlig ved Norsk Folkehjelp Sanitet, til Nettavisen tidligere i kveld.

Letemannskapene brukt søkestenger for å lete etter personer under snømassene.

- Man søker gjennom de øverste snømassen, før vi flytter den og søker videre lenger ned. Vi tror nå at det ikke er noen som er tatt av skredet, men er ikke villige til å ta sjansen på det. Derfor fortsetter vi søket, sa Aarsæther.

Raset har laget en snøfonn som er omlag to meter høy og 50 meter lang. Det har falt store mengder snø i Tromø gjennom helgen.

Advarer mot rasfaren
Aarsæther ber folk passe på når de ferdes der det er mye snø.

- I løpet av kort tid har det vært stort snøfall og skiftende værforhold i Tromsø-området. Dette gir en økt risiko for snøskred. Dessverre har det ofte det vist seg at når været blir bedre og skiløperne kommer ut i fjellet, at de er den ekstra faktoren som bidrar til å utløse skredene, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere