RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant ingen bombe i bilen

Frykt for en bombe har gjort at politiet har sperret av et område av Haugesund sentrum.
Frykt for en bombe har gjort at politiet har sperret av et område av Haugesund sentrum. Foto: Tor André Johannessen
Sist oppdatert:
Våpeneksperter fra Forsvaret undersøkte i natt bilen til Haugesund-ordfører Petter Steen uten å finne noen bombe. Undersøkelsene av bilen er nå avsluttet.

Bombeeksperter fra Forsvaret jobbet i flere timer med å undersøke bilen til ordføreren, som stod parkert utenfor rådhuset i Haugesund.

- Gjorde ingen funn
- Bombeundersøkelsen ble avsluttet klokken 02.25, og det ble ikke gjort noe funn. Forsvarets personell gjennomførte undersøkelsen ved hjelp av en robot, og både motorrommet, kupeen og bagasjerommet ble saumført uten at de fant spor etter en bombe, sier operasjonsleder Thor Gunnar Westly ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Bilen tauet inn
Ordførerens bil er nå tauet inn til politihuset i Haugesund. Hvorvidt politiet skal gjennomføre tekniske undersøkelser av bilen, blir først avklart senere i dag.

- Det er mulig vi gjennomfører tekniske undersøkelser av bilen, men det må vi komme tilbake til. Bilen blir stående i politiets forvaring i natt, og vi har avsluttet arbeidet med denne saken i natt. Politiet tar stilling til videre arbeid i saken senere i dag, opplyser Westly.

Politiet vet ikke hvorfor panseret til ordførerens bil var åpent. Det kan ha glidd opp eller sprettet opp av seg selv. Likevel skal bilen undersøkes i løpet av dagen for å slå fast at ingen har tuklet med den.

Eksperter tilkalt
Bombeekspertene ble fredag ettermiddag tilbakekalt fra påskeferie for å undersøke mistanken om at det er en bombe i ordfører Petter Steen jr. sin bil. Den stod parkert utenfor rådhuset i byen.

Naboer fortalte fredag kveld om en intens frykt etter at bombealarmen gikk i byen. Politiet har sperret av et stort område av sentrum.

Hviler ut med familien
Ordfører Petter Steen jr. hviler i natt ut sammen med sin kone og deres barn. Han møter ikke pressen i natt for å fortelle om dramaet og opptakten til dette.

Steen og hans familie skal i en tid ha blitt truet av en venn. Truslene førte blant annet til at Steens barn ble tatt ut av skolen, meldte TV 2 Nyhetene fredag kveld.

Politiet har i går kveld og i natt ikke villet kommentere de påståtte truslene mot Steen, eller om noen er avhørt i saken.

Truet i flere år
Kommunaldirektør i Haugesund, Eilif Fjon, opplyser til VG at ordføreren har mottatt trusler i et par år. Truslene skal ikke ha bakgrunn i ordførerens politiske virke.

- Sist sommer resulterte oppførselen til personen som skal ha truet ordføreren, i at politiet påla ham besøksforbud hos familien, opplyser Arve Kambe, gruppeleder for Høyre i Haugesund til avisen.

I går skal denne personen ha sendt et brev til arbeidsplassen til ordførerens kone, med nye, konkrete beskyldninger mot familien, melder VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere