*Nettavisen* Nyheter.

Fant ingen drapsspor i Norge

Foto: Peter R. de Vries (peterrdevries.nl)

Politiet fant ingen ledetråder som kan fortelle hvor kona til den drapssiktede nederlandske legen har blitt av. Letingen etter Fatima Paña (31) fortsetter.

20.10.04 12:23

Norsk politi fant ikke spor som kan fortelle hvor Fatima Paña (31) ble av da hun forsvant i januar 2001. Politiet har gjennomsøkt ektemannens bolig i Oslo, og hagen rundt boligen i Bærum der han bodde tidligere.

Den drapssiktede legen ble tirsdag løslatt fra varetekt i Norge. Hans norske advokat, Peter Nørgaard, sier at mannen stiller seg uforstående til siktelsen.

Fortsetter letingen
- Han ble holdt varetektfengslet først og fremst for at det skulle bli lettere for norsk politi å ransake leiligheten hans. Politiet fant ikke noe bevis i huset. Vi har ikke funnet noe verken i Norge eller i Nuenen, sier pressetalskvinne Ilfi Pol ved Statsadvokaten i Den Bosch i Nederland.

- Politiet fortsetter å lete etter henne i hagen (ved huset i Nuenen der ekteparet bodde sammen til januar 2001 red. anm.). Vi har ingen konkrete holdepunkter for at hun er gravlagt der, sier Pol.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiet innledet etterforskning mot mannen etter at et profilert nederlandsk tv-program satte søkelyset på saken. Her kom det frem at kona Fatima Paña (31) trolig ikke reiste til Filippinene slik ektemannen påsto.

Statsadvokaten i Danbosch sier at det ikke er grunnlag for å varetektsfengsle legen, og at han heller ikke har noen restriksjoner hvis han ønsker å reise. Legen, som kom til Norge sommeren 2002, er fortsatt siktet for drap eller medvirkning til drap på kona.

Det betyr ikke noe at han ikke er varetektsfengslet. Hvis vi får nok bevis vil vi alltid finne en måte å få ham i varetekt på, uansett om han er i Norge eller i Nederland, sier Pol.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.