*Nettavisen* Nyheter.

Fant kjeve på pappas grav

Rogalandskvinnen fikk en ubehagelig overraskelse da hun skulle stelle farens grav.

10.08.07 16:08

Torsdag var Nina Kristin Ludviksen og kjæresten Robert Hopsdal på Lagård gravlund for å se til graven til Ninas far. Midt i alt ugresset fant de noe som viste seg å være underkjeven fra et menneske, skriver Rogalands Avis på sine nettsider.

- Det er jo en rimelig forklaring på dette her. Vanligvis kjører vi vekk overskuddsmassen og legger et nytt lag med singel og jord oppå. Her er ikke dette gjort, og den gamle jorden har blitt brukt om igjen, sier nestleder ved Lagård gravlund, Jon Reidar Hanssen, til Nettavisen.

Gammel kirkegård
Lagård gravlund ligger i Stavanger, og har vært i drift helt siden den ble innviet i 1834.

- På slike gamle gravlunder er det ikke uvanlig at de samme gravene har vært brukt opptil fem og seks ganger, så det er ikke umulig at man kan finne beinrester her, sier Hanssen.

Tenner intakt
Robert Hopsdal forteller til Rogalands Avis at de fant kjeven da de rakte i jorden og fjernet ugress og stein. Han trakk opp noe han trodde var en gren, men som skulle vise seg å være en underkjeve med flere tenner intakt.

- Jeg likte virkelig ikke dette her. Jeg har sett mye rart i mitt liv, men aldri noe slikt. Det går jo ikke an, sier han til avisen.

Nestleder ved Lagård gravlund sier til Nettavisen at de beklager at paret fant kjeven på graven.

- Det er selvsagt ikke noe hyggelig, men det er dessverre sånt som kan skje på en gammel kirkegård, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.