RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant larver og møll i godteri

Sist oppdatert:
Importøren av den populære sjokoladen Opera mints trekker tilbake over 200.000 poser med godteri etter at flere kunder har funnet møll og larver i posene.

Om lag ti kunder har meldt fra til butikkene etter at de har funnet larver og møll i posene med Opera mints fra Anton Berg.

- I tillegg til kundene som har meldt fra har vi også funnet møll i poser i enkelte butikker, sier direktør Karsten F. Hansen i den norske importøren Brynild Gruppen AS til TV 2 Nyhetene.

Trekker tilbake
Sjokoladeposene er distribuert over hele Norge, blant annet gjennom Narvesen-kjeden. Brynild vil nå trekke tilbake hele partiet på over 200.000 poser fra markedet og har allerede varslet kjedene om at de aktuelle posene skal destrueres.

- Vi trekker tilbake hele dette partiet, men vet ikke hvor mye som allerede er solgt til kundene, sier Hansen.

Ikke helsefarlig
Det er kun poser merket med best før-dato som er mellom 01.09.2006 og 12.11.2006 som kan inneholde larver eller møll. Produkter med best før-dato før eller etter dette skal være trygge ifølge importøren. Heller ikke larvene eller møllen er farlig å spise.

- Dette har med estetikk å gjøre, ikke helse, sier Hansen.

Mattilsynet i Fredrikstad ble i dag varslet om saken, og bekrefter at det ikke er helsefarlig å få i seg larvene eller møllen.

Produsert i Danmark
Opera mints produseres i Danmark av firmaet Toms, og Brynild Gruppen jobber nå sammen med den danske fabrikken for å finne ut hvordan dette kunne skje.

- Det er ofte larver eller egg på kakaobønnene når de kommer til fabrikken, og da er det slik at man har tiltak for å få fjernet møllen. Disse tiltakene har tydeligvis ikke fungert godt nok i den perioden, sier Hansen til TV 2.

Sjokkerte kunder
Kioskkundene ber bransjen skjerpe seg

- Det høres ikke ut til å være særlig godt, så det er jo sjokkerende, sier kioskkunde Bertel Humlen til TV 2. Han får støtte av Geir Naalsund.

- Det er litt usmakelig at sånt skjer, sier Naalsund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere