Fant låve full av motorsykler

Politiet gjorde store øyne da de i morges fant en låve full av motorsykler i Svelvik. Til sammen 70 sykler og andre kjøretøy er beslaglagt de siste dagene. Se web-TV.

11.12.04 19:12

En av norgeshistoriens største tyveriligaer av stjålne kjøretøy kan være avslørt.

- Det vil ta mange dager å få oversikt over alle motorsyklene, sier lensmann i Svelvik, Erik Liaklev til TV 2 Nyhetene.

I to store razziaer er hele 70 stjålne motorsykler og andre kjøretøy beslaglagt.

Først slo politiet til i Drammen i går kveld, og tok inn 25 stjålne motorsykler.

I morgentimene i dag slo politiet i Svelvik i Vestfold til mot et avsidesliggende gårdsbruk. Der fant politiet langt større mengder enn de hadde trodd på forhånd.

- Her er det snakk om store verdier. Det er ennå uklart hvor stort det er, men det er snakk om store verdier i form av motorsykler og diverse. Det har foregått slakting av motorsykler i stor stil. Beslaget er langt større enn vi hadde trodd, og det vil ta mange dager å få oversikt over omfanget, sier Liaklev.

Blant tyvgodset er en hel del eksklusive Harley Davidson-sykler og svært dyre racing-sykler. Mange motorsykler er demontert og gjort klare for ombygging til tilsynelatende lovlige sykler som er umulig å spore.

I tillegg er det funnet båtmotorer, biler og terrengkjøretøy. Fire kranbiler fra Viking redningstjeneste kjørte i hele dag i skytteltrafikk for å tømme låven.

Aksjonen ble avsluttet nå sent i ettermiddag.

- Vi jobber i nært samarbeid med Lier lensmannskontor som etterforsker beslaget i Drammen i går, sier Liaklev.

Ligaen har leid gardsbruket i fem år og den velorganiserte kriminaliteten kan ha hatt et enormt omfang opp gjennom disse årene. Oppbevaringen og systematiseringen av syklene tyder på at omsetningen av de stjålne syklene har hatt et svært profesjonelt omfang.

En forretning med eget verksted i Buskerud er nå plombert av politiet. Men eieren av gårdsbruket skal ikke ha kjent til aktiviteten. Gårdsbruket ble leid av tre personer.

Ifølge NTB ble tre personer pågrepet og siktet i saken lørdag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.