RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant levninger etter datteren

Foto: Alexander Winger (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Uhyggelig opplevelse for familien som besøkte Utøya under den store minnemarkeringen i august.

En far fant levninger etter sin egen datter på stedet der hun ble drept på Utøya.

- Dette var noe vi fryktet skulle skje, og nå har det skjedd, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til TV 2.

En tjenestemann fra Kripos fulgte familien ned til pumpehuset, hvor datteren var en av de siste som ble drept av Anders Behring Breivik 22. juli.

- Det første de ser ved siden av pumpehuset, er noe hvitt som skinner mot dem. Faren bøyer seg ned for å forhindre at barna som er med ser hva det er, men de har allerede sett det, sier familiens bistandsadvokat Christian Lundin.

Det familien så, var et kjeveparti med tenner. Senere DNA-analyser bekreftet at faren hadde funnet levninger etter sin egen datter. Lundin er sterkt kritisk til hvordan politiet hadde forberedt de etterlattes besøk.

Familien vil ikke rette kritikk mot den jobben politiet gjorde 22. juli eller i de første dagene etter. Dette gjelder perioden etter hendelsen, da politiet hadde god tid på seg.

- Jeg hadde hørt fra andre at øya sannsynligvis ikke var klar for besøk av de etterlatte, og dette er det ultimate beviset på nettopp det, sier Lundin.

Politiet hevder øya ble finkjemmet fem ganger før overlevende og etterlatte dro ut dit i august. Funnet til den aktuelle familien kaller politiet svært beklagelig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere