*Nettavisen* Nyheter.

Fant mystisk lapp hos Anne

FØRDE (TV 2 Nettavisen): En lapp funnet på den drepte Anne Slåttens hybel, tyder på at hun fryktet en bestemt person i tiden før hun ble drept.

09.06.04 22:15

Politiet sa på en pressekonferanse i Førde onsdag kveld at det samme dag som sykepleierstudenten ble meldt savnet, ble funnet en lapp på hennes bosted.

- Noen har gitt uttrykk for å ha følt frykt for en person, sa lensmann Kjell Fonn.

Politiet har ikke undersøkt skriften på lappen, og kan derfor ikke slå fast at det er Anne Slåtten som har skrevet den.

Politiet fikk lappen fra en av Annes hybelkamerater, Stian Henriksen, da de ankom hybelen etter at 22-åringen ble meldt savnet søndag ettermiddag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dette er en av hovedårsakene til at vi raskt stengte av hybelkomplekset, sa politimester Ronny Iden i Sogn og Fjordane på pressekonferanse.

Pen skrift
Henriksen og tre venninner av den drepte tilkalte vaktmesteren, som låste seg inn på rommet til Anne Slåtten. Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, skal Henriksen ha funnet en huskelapp med pen skrift.

- Det er vanskelig å tolke lappen, men det er lett å forstå det slik at den som skrev lappen ga uttrykk for å føle frykt en bestemt person, sa Iden.

Politiet sier at de ikke vet hvem denne personen.

Åstedet er nå gjennomsøkt, og politiet skal ha funnet interessante spor som nå vil bli sendt til analyse.

90 tips
Onsdag ble etterforskningen trappet betydelig opp. Over 30 personer arbeider nå døgnet rundt for å finne drapsmannen. Etter tekniske undersøkelser på stedet der Anne Slåtten ble funnet, kan politiet nå slå fast at hun ble drept samme sted. Selve handlingen kan imidlertid ha begynt et annet sted.

I alt er det kommet inn over 90 tips i saken. Politiet begynner nå å få et godt bilde av hvem som var ute i Førde sentrum mellom klokka 4 og 9 søndag, men ber fortsatt vitner melde seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.