Gå til sidens hovedinnhold

Fant nakne barn på feriebildene

Ansatte i fotobutikken ringte politiet da de oppdaget nakne smågutter på mannens feriebilder.

(iBergen.no) : En mann i 50-årene fra Stord er siktet for besittelse av barneporno, etter at ansatte i en fotobutikk reagerte på at flere av feriebildene mannen hadde levert inn til fremkalling viste nakne gutter i til dels utfordrende og eksplisitte stillinger.

– Det er rimelig uvanlig at vi får tips om slike ting fra fotobutikker. Årsaken til det er trolig at flere og flere har gått over til digitale bilder, og at stadig færre leverer inn filmer til fremkalling, sier konstituert lensmann Odd Harald Hovland til iBergen.no.

Fant flere bilder
Tipset førte til at politiet gjennomførte ransaking hjemme hos mannen.

– Hjemme hos ham fant vi et betydelig antall papirbilder, hvorav flere er klart ulovlige. I hovedsak dreier det seg om bilder av nakne barn i forskjellige positurer, forteller Hovland.

I avhør har mannen erkjent å ha tatt flere av bildene selv, men han nekter straffskyld og hevder bildene er innefor rammene av hva som er lovlig. Det er politiet slett ikke enig i.

– En del av bildene er innenfor det lovlige, og noen er i grenseland. Men vi mener det ikke er tvilsomt at flere av barna som er avbildet er under 16 år, og at flere av bildene dermed er straffbare, sier Hovland.

Bistand fra Kripos
Lensmannskontoret har fått bistand av Kripos i etterforskningen. Ifølge Haugesunds Avis har politiet sendt tjenestemenn til Filippinene for å spore opp barna som er avbildet, men til tross for gode opplysninger om hvor mannen har oppholdt seg, har etterforskerne ikke fått kontakt med noen av barna.

Saken er nå ferdig etterforsket, og er oversendt påtaleavsnittet ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt. Ifølge Hovland vil en påtaleinnstilling snart bli sendt til statsadvokaten.

Den siktede mannen er tidligere dømt i en sedelighetssak, men ifølge Hovland ligger forholdet så langt tilbake i tid at det neppe vil få mulig straffeskjerpende betydning i denne saken. Mannen har så langt valgt å takke nei til tilbudet om forsvarer.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene