RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant narkotika til 20 millioner

Sist oppdatert:
155 kilo hasj og 10 kilo amfetamin ble tatt på kaia i Oslo mandag kveld.

(iOslo.no) Dette er det største hasjbeslaget som er gjort her i landet i år. Beslaget er like stort som halvparten av all hasj som ble beslaglagt i hele fjor.

NARKOTRANSPORT: Denne traileren ble stanset på kaia i Oslo. Den var full av narkotika.

Det var en 39 år gammel trebarnsfar fra Nederland som kjørte lastebilen.

Det var mandag kveld at tollerne bestemte seg for å kontrollere en nederlandskregistrert trailer som sto parkert ved havnelageret i Oslo. Sjåføren forklarte at bilen var tom, men fysisk kontroll avdekket to bager i hengeren. Bagene inneholdt totalt 155 kilo hasj og ti kilo amfetamin.

- Dette er et stort hasjbeslag i norsk målestokk. Til sammenligning beslagla Tollvesenet 327 kilo hasj i 2007. Beslaget av ti kilo amfetamin er også et betydelig enkelt-beslag av amfetamin, sier toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse.

HER VAR NARKOTIKAEN: Dette er bagene inne i lastebilen. Mannen sitter nå i varetekt.

Mannen ble varetektsfengslet i Oslo tingrett på onsdag. Han blir nå sittende i varetekt i fire uker med brev- og besøksforbud. Retten mener det både er en risiko for at mannen vil unndra seg straff om han er på frifot, men også fordi han kan ødelegge bevis i saken om han hadde blitt løslatt.

Trolig er sjåføren en del av et større nettverk. Politiet forsøker nå å finne ut hvem som har sendt narkotikaen, og hvem som skulle motta narkotikaen i Norge.

- Beslaget er et nytt godt bevis på Tollvesenets viktige rolle som samfunnsbeskytter. Beslaget utgjør 200.000 brukerdoser og representerer en gateverdi på 15-20 millioner kroner, sier Bjørn Røse.

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere