RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant ny rømling fra sykehus

Sist oppdatert:
Politiet lette etter drapsmannen på rømmen, men fant en annen pasient.

Klikk og få siste nytt på mobil

LES OGSÅ: Tok drapsrømling
LES OGSÅ: Rømling siktet for drap og sexovergrep

Da væpnet politi gjennomsøkte nattoget på Voss mandag kveld, fant de ikke den drapsdømte 33-åringen de lette etter.

Imidlertid dukket det opp en annen pasient fra Sandviken sykehus, skriver Bergens Tidende.

Siden 2003 har Sandviken sykehus hatt minst fem tilfeller hvor pasienter har stukket av, viser en oversikt fra Bergens Tidende.

I juli 2006 får en 34-åring personalet ved sykehuset til å låse ham ut. To dager senere pågripes han og siktes for å ha drept 34 år gamle Ingvild Myking.

I 2005 klarer en tvangsinnlagt kvinne å få tak på en nøkkel som hun låser seg ut med. Hun blir psykisk dårlig på frifot og pågripes av politiet.

I 2005 etterlyses en 37 år gammel mann med navn og bilde av politiet etter å ha rømt fra sykehuset. Han anses som psykisk farlig og publikum bes om å ringe politiets nødnummer 112 om de observerer ham.

I 2004 hopper Joe Erling Jahr over gjerdet ved sykehuset da han en periode er innlagt ved sikkerhetsavdelingen. Den tidligere nynazisten som er dømt for drapet på Benjamin Hermansen blir tatt etter kort tid.

I 2003 avslører VG at en ransdømt mann fikk permisjon fra sykehuset for å gifte seg i Stavanger mens han var tvangsinnlagt. De nygifte fikk lov til å gå på hotellrommet, men benyttet i stedet sjansen til å rømme. Sammen med bruden ranet han en kiosk i Stavanger og truet med å skyte betjeningen.

- Vi pågrep en mann som viste seg å tilhøre Sandviken. Vi oppdaget ham da han reagerte på vårt nærvær. Han motsatte seg også pågripelsen, selv om det ikke var noe dramatikk rundt den, sier lensmann Kåre Rykkje på Voss.

Mannen som ble tatt er en 30 år gammel vanekriminell som på grunn av sin psykiske tilstand aldri er blitt straffedømt.

Helsetilsynet varsler nå gransking av Sandviken sykehus etter de mange rømningsepisodene de siste årene.

Fylkeslege Helga Arianson sier de ser alvorlig på rømningene. Dette er den andre tilsynssaken hun oppretter mot sykehuset på en måned.

Den andre saken tilsynet har til behandling er rømningen til en 34 år gammel mann som senere ble siktet for drapet på Ingvild Myking.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere