*Nettavisen* Nyheter.

Fant nytt lik på gård

Politiet har funnet et nytt lik på Vollheim gård i Søndre Land.

25.01.08 08:18

Onsdag 23. januar fant politiet en død mann på Vollheim gård i Søndre Land kommune. Dødsårsak og dødstidspunkt er foreløpig ukjent, men ut ifra de opplysninger politiet sitter med etterforskes saken som et mulig drap, ifølge en pressemelding fra Vestoppland politidistrikt.

Lik funnet 4. januar
Likfunnet er gjort på samme gård som Ragnar Abrahamsen ble funnet drept 4. januar i år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den avdøde er ikke obdusert, men politiet jobber ut ifra at det kan dreie seg om den savnede Jan Petter Aarstad.

Etterforskningen pågår for fullt og Vestoppland politidistrikt mottar både teknisk og taktisk bistand fra Kripos i dette arbeidet.

Se video på TV 2 Sumo:(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

208375

Etter det Aftenposten.no erfarer, skal liket ha vært forsøkt godt gjemt og kan ha ligget der i flere måneder.

En person er så langt siktet for drap i anledning saken og to personer har status som mistenkt. Den siktede og en av de mistenkte er identiske med to av personene som fra før er siktet for drapet på Ragnar Abrahamsen. Den tredje personen har også tilknytning til Vollheim gård.

Bodde på drapsåstedet
Jan Petter Aarstad ble meldt savnet tidligere i januar, men de siste sikre observasjonene av mannen ligger 15 måneder tilbake i tid.

- Mannen ble meldt savnet av familien tidligere i januar, og det er primært derfor vi ønsker å finne han, fortalte lensmann Ole Bjerke i Søndre Land til Nettavisen tidligere denne uka.

Da hadde mannen allerede vært borte i over et år.

Det var nemlig i forbindelse med drapssaken på Søndre Land politiet begynte å lete etter mannen og at han ble meldt savnet. Han skal i tiden han sist ble sett ha bodd på Vollheim gård i Søndre Land, der Ragnar B. Abrahamsen ble funnet drept på låven tidligere i år.

Avhørt i annen sak
Opplysninger om det første drapet på gården i Søndre Land skal ha kommet frem da to av de siktede satt under avhør vedrørende en annen sak onsdag denne uken.

- De to mennene som nå er drapssiktet skulle begjæres varetektsfengslet i forbindelse med en vinningssak, da det kom frem opplysninger på annet hold som gjorde at vi startet etterforskningen av et mulig drap, fortalte påtaleleder Ketil Myre i Vestoppland politidistrikt.

Siden har de to sittet i politiets varetekt.

Delaktig i tortur-ran
Politiet har knyttet den første drapssaken i Oppland til en tortursak på Hedmark. Det første offeret skal ha vært delaktig i et brutalt ran på en mann og en kvinne fra Stor-Elvdal like før han ble drept.

Natt til 4. juledag i fjor ble et samboerpar mishandlet av fire bevæpnede menn som stormet inn i huset deres og truet dem til å fortelle hvor alle verdisakene i huset var. Paret skal ha blitt mishandlet i over tre timer.

Politiet vil holde en pressekonferanse på politihuset på Gjøvik fredag kl. 10.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag