RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En mann fant en stor bunke penger på gata i Mjøndalen i helgen. Dette bildet er ment som en illustrasjon.
En mann fant en stor bunke penger på gata i Mjøndalen i helgen. Dette bildet er ment som en illustrasjon. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Fant over 60.000 kroner på gata

En mann fant en stor bunke penger på gata i Mjøndalen i helgen.

NEDRE EIKER (DT.no): Finneren var ærlig, og mandag formiddag dukket mannen opp på lensmannskontoret i Nedre Eiker for å levere den store pengebunken. Finneren ønsker å være anonym.

Lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte, ville ikke si noe om hvor mye penger det var snakk om før en eventuell eier meldte seg. Heller ikke hvor de ble funnet.

– Vi må ha noe å spørre folk om dersom de melder seg som eiere. De må også kunne si noe om hva pengene eventuelt ble funnet i, sa Sorte like etter at pengene har blitt levert inn til lensmannskontoret mandag formiddag.

Fant eieren

Klokken 14 melder politiet at rettmessig eier er funnet, og dermed kan lensmanen røpe beløpet.

Det var i overkant av 60 000 kroner som ble funnet i Mjøndalen i helgen. Eieren fortalte politiet hvor mye penger det var, hvilken valør og hvordan de var pakket inn. Og dermed kunne han få med seg pengene sine hjem.

– En kvinne ringte oss og tipset om hvem hun trodde var eier av pengene. Vi ringte mannen hun tipset om, og det viste seg å stemme, sier Sorte.

God belønning

Hvorfor mannen hadde så mange penger på seg, vet ikke politiet noe om.

Finneren av pengene får ti prosent av beløpet.

– Det blir en god belønning for å være ærlig, sier lensmannen. Hadde eieren ikke blitt funnet innen tre måneder hadde finneren fått en tredel av beløpet.

Les flere saker i Drammens Tidende her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere