*Nettavisen* Nyheter.

Fant rasende mink i do

Foto: Terje Winje

Den sinte minken hadde forvillet seg opp i doskåla og satte en alvorlig støkk i familien på Ytterøy i Nord-Trøndelag.

02.03.06 12:05

- Vi ble skremt, ja, både moren min og jeg, da vi så dyret, forteller kirketjener Terje Winje (46) på Ytterøy i Nord-Trøndelag til TV 2 Nettavisen.

Det var Trønder-Avisa som først fortalte om villminken som tok seg inn i huset til Terje Winjes mor Anna (70) via kloakksystemet.

Hørte et skrik
Mandag var 46-åringen en tur innom moren da han hørte henne rope fra badet i andre etasje. Hun hadde lynraskt smekket dolokket igjen da hun så noe som beveget seg nede i skåla. Da sønnen skulle undersøke, måtte han bare konstatere at det var en ubuden gjest på badet. Minken var aggressiv, men med dolokket igjen kom den ingen vei.

Tenkte på «dodraugen»
- Vi ante ikke hva det kunne være. Først tenkte jeg på øgla som dukket opp i et toalett i Bergen. Men vi har jo ikke noen sånne dyr her, sier Winje til TV 2 Nettavisen.

Måtte bøte med livet
Barna på 10 og 13 år hadde vinterferie og var også med. De ble sendt ned i stua for sikkerhets skyld, mens far gikk ut i vedskjulet for å se om det var noe han kunne fange dyret med. Han fant en flettekorg og klarte til slutt og få minken i fella. Etter en kort kamp, måtte den bøte med livet.

- Det må være en villmink. Vi har både tam og vill mink her, men den tamme minken er større. Denne var rundt 40 centimeter lang, sier Winje.

Hva som kunne skjedd dersom noen hadde satt seg på doskåla, tør ikke Winje tenke på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag