*Nettavisen* Nyheter.

Fant rottespor i matbutikk

Mattilsynet vurderte å stenge hele ICA-butikken på Sartor Senter.

30.01.08 14:42

(iBergen.no) Det var kunder som varslet Mattilsynet om rotter som løp utenfor butikken på ICA Supermarked på Sotra. Tirsdag formiddag aksjonerte Mattilsynet.

- Det var en aksjon etter tips. På tilsynet oppdaget vi ganske mange rottefeller - også innendørs. Det var også spor etter rotter inne i butikken, sier distriktssjef i mattilsynet, Paal Fennel til iBergen.no.

Mattilsynet vurderte å stenge hele butikken, men valgte til slutt å bare stenge ferskvareavdelingen.

- Mye av varene i resten av butikken var emballert og godt innpakket og utgjorde ikke den samme faren. Så foreløpig kom vi frem til å stenge bare deler av butikken. Men det er helt klart at dette problemet har gått veldig langt og det må profesjonelle folk inn for å rydde opp, sier Fennel.

Onsdag var inspektørene ute på butikken igjen for å se om forholdene var tilfredsstillende nok til å kunne åpne ferskvareavdelingen igjen.

- De har virkelig stått på. ICA Norge hadde sendt eksperter til butikken og kontaktet et skadedyrfirma. De har innført nye rutiner og hatt fullstendig nedvask og opprydning. Så nå har de fått lov til å åpne butikken igjen, sier Fennel som legger til at rottene trolig har kommet seg inn i butikken gjennom taket.

Informasjonskonsulent Pernille Berg i ICA Norge, sier til VestNytt, som først omtalte saken, at rutinene i butikken nå blir gjennomgått.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag