RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant salmonella i kjøttdeig

Sist oppdatert:
Mattilsynet advarer mot dypfryst kjøttdeig fra Nordfjord Kjøtt AS, som kan inneholde Salmonella.

Advarselen gjelder dypfryst kjøttdeig merket ”best før” i løpet av perioden 28.8.2006 til 25.9.2006. Kjøttdeigen er solgt gjennom butikkjeden Rema og produktet er nå trukket tilbake fra butikkene, opplyser Mattilsynet i en pressemelding.

Så langt har Folkehelseinstituttet registrert fire sykdomstilfeller med samme salmonellatype, fra Troms i nord til Hordaland i sør. Pasientene er i alle aldersgrupper og har fått kraftig diaré og feber.

Kjøttdeig som er godt gjennomstekt reduserer faren for å overføre smitte av salmonella. Mattilsynet ber likevel om at allerede kjøpt vare ikke blir spist, men blir returnert til Rema.

Råvarene til kjøttdeigen er opprinnelig importert fra Polen og Mattilsynet vil se nærmere på forholdene rundt denne importen over helgen.

- Det dreier seg om et parti på godt og vel 17 tonn råvarer, som det er blitt laget kjøttdeig av i Norge, sier seniorrådgiver Kjell Hauge i Mattilsynet til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere