RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Fant savnet jente (6) omkommet

Sist oppdatert:
Den savnede seks år gamle jenta er funnet omkommet i Skogsåi i Tuddal.

Letemannskapene fant klokka 15.30 tirsdag en person omkommet i Skogsåi i Tuddal, opplyser Telemark politidistrikt i en pressemelding. Tirsdag kveld har familien identifisert den omkomne som den seks år gamle savnede jenta fra Danmark, melder NRK Dagsrevyen.

Funnet på seks meters dyp
Jenta ble funnet på seks meters dyp midt i elva, bare noen få hundre meter fra der faren ble funnet, ifølge NRK. Det var dykkere fra Kongsberg brannvesen som fant jenta.

Kantret i robåt
Søket etter far og datter startet søndag ettermiddag etter at vitner så de to kantre i en robåt ved utløpet av Sønnlandsvatnet og bli ført nedover den flomstore elva. Mandag ble jentas 39 år gamle far funnet druknet i en kulp i elva.

Det var stor vannføring i vassdraget da ulykken skjedde. Vannstanden var tirsdag lavere og synkende, noe som gjorde arbeidet lettere for letemannskapene.

Notodden politistasjon opplyser at årsaksforholdet bak ulykken nå er brakt på det rene.

- Båten kom for langt ned mot elveoset. Overflaten ser rolig og fin ut, men det er et veldig drag i vannet. Det har medført at båten ble tatt av stryken og veltet, forklarer politioverbetjent Jan Henrik Henriksen overfor NRK.

Får krisehjelp
Familien fra Vanløse i Danmark med to voksne og to barn var på hytteferie i Norge. Far og datter var ute i en båt da ulykken skjedde søndag. Ifølge NRK Østafjells skulle de to ut for å fiske. Mannens kone og en datter på tre år var ikke med på båtturen. Familien får hjelp av et kriseteam, skriver jp.dk.

Dykkere og redningshunder
Frivillige mannskaper fra Røde Kors og dykkere fra Kongsberg brannvesen gjennomførte søket etter far og datter under svært krevende forhold, heter det i pressemeldingen fra politiet. Norske Redningshunder har også bistått i søket med ekvipasjer. Ifølge Anders Sten Nessem i Norske redningshunder er det benyttet tre redningshunder med erfaring fra søk langs elver og vann.

Søker fra land og i vann
Etter funnet av 39-åringen mandag fortsatt søket etter seksåringen med full styrke fram til mørkets frambrudd mandag. Rundt 30 personer deltok i søket mandag. Tirsdag har rundt 20 personer søkt langs land. I tillegg har dykkere søkt i et område på rundt tre kilometer nedover Skogsåi, ifølge Telen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere