Fant savnet turfølge etter leteaksjon

Politiet har søndag kveld kontroll på de tre personene som var meldt savnet på Ifjordfjellet i Finnmark.

24.05.15 23:10

Nordlys: - Politiet har kontroll på de tre savnede.

Det melder operasjonssentralen i Østfinnmark politidistrikt like før klokken 23 søndag kveld.

Tas hånd om av helsepersonell

Det var da gått over tre timer siden Hovedredningssentralen (HRS) i Nord-Norge først bekreftet overfor iFinnmark at et Sea King-helikopter fra Lakselv lufthavn var satt inn i søket etter de savnede.

Politiet opplyste da at det dreide seg om tre nordmenn som alle var meldt savnet i nærheten av Ifjordfjellet i grensestrøket mellom kommunene Lebesby, Gamvik og Tana i Finnmark.

Da de savnede ble funnet, beskrives den ene av dem som i god form helsemessig. De øvrige to er nedkjølte og fraktes søndag kveld til vei der de vil bli tatt hånd av om helsepersonell.

Det var en av politiets patruljer som fant personene.

Ble vurdert som kritisk

Politi og alle øvrige tilgjengelige ressurser ble satt inn i søket, opplyste politiadvokat John Bernhard Herstad i Østfinnmark politidistrikt overfor Nordlys.

- En skuter er kjørt fast og ødelagt. To personer er til fots og én på snøskuter. Disse har kommet bort fra hverandre, forklarte Herstad til Nordlys like etter klokken 21 søndag kveld.

- Mennene er dårlig utstyrt. Været er dårlig i området og de er våte og kalde, fortsatte Herstad og la til at politiet vurderte situasjonen som kritisk.

Vestfinnmark politidistrikt bisto sine kolleger i østfylket i aksjonen. Mannskap fra Sivilforsvaret og Røde Kors ble satt. Det samme ble redningshunder, i tillegg til Sea King-helikopteret.

Fikk ikke kontakt

Etter å ha vært i kontakt med de to personene som er til fots, mente politiet å vite hvor de befinner seg. Like etter klokken 21 konsentrerte de derfor søket om et område nord/nordøst for Fuglevannet.

Letemannskap hadde imidlertid vanskeligheter med å ta seg fram til stedet. Blant annet måtte Sea King-helikopteret snu og fly tilbake til Lakselv lufthavn som følge av været.

Meteorologisk institutt utstedte søndag et OBS-varsel for Nord-Troms og kyst- og fjordstrøkene i Finnmark. Årsaken til varselet er nedbør og sterk vind i enkelte områder.

På Ifjordfjellet melder Yr.no søndag kveld om temperaturer rundt null grader og liten kuling fra nordvest. I tillegg opplyser politiet at elver og bekker har gått opp som følge av nedbør. Både føret og sikten i området beskrives som dårlig.

Les flere saker fra Nordlys her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.