RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får 1,2 mill. for jobbmobbing

Sist oppdatert:
En 56-åring er tilkjent over 1,2 millioner kroner i erstatning og oppreisning fra arbeidsstedet sitt etter at han i flere år ble mobbet og trakassert på jobben.

Ifølge dommen fra Gulating lagmannsrett er erstatningen er fordelt over lidt inntektstap (62.828 kroner), fremtidig lidt inntektstap (875.584 kroner), skatteulempekompensasjon (107.532 kroner) og menerstatning (157.161 kroner).

I tillegg er selskapet mannen jobbet for dømt til å betale saksomkostninger på hele 936.020 kroner.

Fikk ny sjef

Ifølge dommen startet problemene da 56-åringen ble overført til en ny avdeling på sin arbeidsplass i 1997. Da fikk mannen en ny leder som lagmannsretten finner har utsatt 56-åringen for ”vedvarende nedverdigende adferd, både i form av økende press om å tye mer og ved at han ikke fikk anledning til å øve slik innflytelse på egen arbeidssituasjon som arbeidsmiljølovens paragraf 12 legger opp til”, heter det i dommen fra Gulating lagmannsrett.

56-åringen har siden 1999 vært 100 prosent arbeidsufør.

- Det foreligger en sannsynlig årsakssammenheng mellom den psykiske helseskadens ulike faser og forhold på arbeidsplassen, heter det i en rapport fra en rettsoppnevnt psykiater i saken.

-Rovdrift på en arbeidstaker

Retten er ikke nådig med å angripe arbeidssituasjonen som 56-åringen ble satt i.

- Etter lagmannsrettens vurdering er det nærliggende å karakterisere det som rovdrift på en arbeidstaker. Den utilbørlige adferden hadde et klart skadepotensiale og fikk store konsekvenser for N.N. (saksøker red.anm), som også ble skadet. Selv om N.N. muligens hadde mindre evne til omstilling enn det som normalt forventes i dagens arbeidsliv, hadde han fått holde på med sitt i nærmere 30 år. Da kan det ikke forventes samme fleksibilitet som hos yngre arbeidstakere, heter det i dommen.

- Samlet sett finer lagmannsretten derimot at det er den overordnede som ved sin utilbørlige adferd overfor N.N. er årsaken til det psykiske sammenbruddet og derav følgende uførhet, skriver retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere