RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får 2,55 millioner

Sist oppdatert:
Cecilie Ditlev-Simonsen har til salt i maten selv om hun slutter i Hydro.

Cecilie Ditlev-Simonsen fratrer sin stilling som konserndirektør i Hydro. Dette bekrefter informasjonsdirektør Inger Sethov overfor Nettavisen.

- Vi har kommet fram til at det er den beste løsningen for Hydro, sier Sethov.

Får 2,55 mill.
Cecilie har en månedslønn på cirka 150.000 kroner. Fra hun friskmeldes i Hydro, senest 1. november i år, har hun en oppsigelsestid på seks måneder. Deretter vil hun få en lønnsgarantiperiode på 11 måneder med fradrag for annen skattepliktig inntekt og godtgjørelse, opplyser Hydro.

Dermed vil den avgåtte kommunikasjonsdirektøren få utbetalt mer enn 2,55 millioner kroner i etterlønn. Lønnen til Cecilie er nylig oppjustert, slik at den totalte etterlønnen vil bli noe høyere enn Nettavisens regnestykke viser.

- Lønnen hennes er oppjustert til 1,9 millioner kroner. Det betyr en månedslønn på 158.333 kroner, sier Inger Sethov til Nettavisen.

Les NA24s intervju med Cecilie Ditlev-Simonsen:- Jeg slutter med sorg


Får etterlønn
– Jeg har tidligere sagt at mitt hjerte er i Hydro, og slik er det fremdeles. Men situasjonen som har oppstått etter at det ble kjent at jeg ikke oppga en morsarv til skattemyndighetene i 1991, har gjort det vanskelig for meg å fortsette i min stilling, sier Ditlev-Simonsen i en kommentar.

– Cecilie har vært en dyktig kommunikasjonsdirektør og en god kollega i Hydros ledelse, sier Hydros konsernsjef Eivind Reiten. – Jeg er lei for den situasjonen som har oppstått, men ser at det er vanskelig at Cecilie fortsetter i sin stilling. Jeg takker henne for en godt utført kommunikasjonsjobb og ønsker henne alt godt videre.

Cecilie Ditlev-Simonsen er fritatt for arbeidsplikt. I oppsigelsestiden vil hun stå til disposisjon for selskapet i rimelig omfang. Etter en oppsigelsestid på seks måneder vil hun få en lønnsgarantiperiode på 11 måneder med fradrag for annen skattepliktig inntekt og godtgjørelse.

Informasjonsdirektør Inger Sethov vil fortsatt fungere i stillingen som kommunikasjonsdirektør inntil videre.

Hennes far, Per Ditlev-Simonsen (H), måtte gå av som ordfører i Oslo av samme grunn. Han hadde hatt 1,5 millioner kroner på en sveitsisk konto som han ikke hadde oppgitt til skattemyndighetene.

Datteren Cecilie hadde 750.000 kroner på en liknende konto.

Cecilie Ditlev-Simonsen har vært hyppig omtalt i media denne sommeren. Først i forbindelse med det avviklingen av det omdiskuterte opsjonsprogrammet i Hydro, deretter i forbindelse med skilsmisseoppgjøret med sin eksmann Endre Rangnes.

I forbindelse med dette skilsmisseoppgjøret krevde hennes eksmann innsyn i eventuelle kontoer Ditlev-Simonsen-familien hadde disponert i Sveits.

Kort tid etter at saken ble kjent i media, gikk Per Ditlev-Simonsen ut og innrømmet å ha hatt en hemmelig konto med penger som ikke var beskattet til myndighetene. Samme dag kom det en pressemelding fra datteren, der hun innrømmet det samme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere