RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får 3,3 millioner i fallskjerm

Sist oppdatert:
Bråket om gullavtaler førte til at Helse Sør-sjef Steinar Stokke måtte gå av onsdag - med en fallskjerm på 3,3 millioner. Nå reagerer næringsministeren.

Det viser sluttavtalen som TV 2 Nettavisen har fått tilgang til.

- Stokke får lønn ut oppsigelsestiden, som er tre måneder. Etter det vil han få utbetalt 116.667 kroner brutto i måneden i 12 måneder, opplyser direktør for informasjon og samfunnskontakt Barbro Malmgren.

Gullkantet pensjonsavtale
Steinar Stokke avslutter sitt arbeidsforhold i Helse Sør med virkning fra 1. mars.

Dersom han skulle bli ansatt i ny stilling når tremånedersperioden er over, skal etterlønnen reduseres krone for krone, går det frem av sluttavtalen.

I tillegg mottar Stokke 1. mars et engangsbeløp i pensjon på 1,6 millioner kroner.

- Han får dem i kontanter og kan plassere dem i pensjonsfond, dersom han er smart, sier styreleder Erling Valvik til TV 2 Nettavisen.

På spørsmål om han synes pensjonsavtalen er god, er den ferske styrelederen diplomatisk:

- Det er jo mye penger, men man må forholde seg til gamle vedtak i det forrige styret, sier Valvik.

Næringsministeren reagerer
I kjølvannet av avsløringen om Stokkes fallskjerm, varsler næringsminister Ansgar Gabrielsen skjerping av betingelsene til ledelsen i statseide bedrifter.

- Det er åpenbart blitt etablert pensjonsordninger utover det som er alminnelig, og da er det naturlig å se på det regelverket som gjelder for styrene. Men det vil fremdeles være styrets ansvar å ansette administrerende og avsette og utmeisle vilkår, spørsmålet er om vi skal lage ordninger som gir disse styrene mindre grad av frihet, sier Gabrielsen til TV 2-nyhetene.

Pensjonist som 58-åring
Bråket rundt Stokke startet med at det ble kjent at han hadde fått en svært lukrativ pensjonsavtale. Avtalen sikret Stokke en årlig pensjon på 942.000 kroner fra fylte 62 år. Etter massivt press gikk han med på å redusere pensjonsavtalen til 450.000 kroner. Likevel var ikke motgangen over.

Samme dag som det nye styret skulle ha sitt første møte etter at det ble kastet, ble det klart at Stokke kunne gå av som 58-åring, og likevel beholde sjefslønnen på 1,4 millioner kroner fram til pensjonsalder. Til gjengjeld må han yte rådgivningstjenester.

Prosjektdirektør i Helse Midt-Norge, Asbjørn Magne Hofsli (61), konstitueres i stillingen som adm. dir. i Helse Sør etter Steinar Stokke. Hofsli tiltrer 1. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere