RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får 590 mill. kr etter gruvebrann

Sist oppdatert:
Store Norske er tilkjent 590 millioner kroner i forsikringsoppgjør etter gruvebrannen i 2005.

Nord-Troms tingrett tilkjenner gruveselskapet Store Norske 590 millioner kroner etter brannen i Svea i 2005. Dette er et av de største forsikringsoppgjørene i norsk rett, ifølge NRK.

Administrerende direktør i Store Norske, Robert Hermansen, sier seg fornøyd med flere deler av dommen, men selskapet har ikke tatt stilling til om de skal anke, skriver Svalbardposten .

- Vi er ikke helt fornøyde med beløpet. Det er 65 millioner mindre enn kravet vi har regnskapsført. Vi er i ferd med å gjennomgå dommen grundig nå, og vurderer om vi skal anke eller ikke, sier Hermansen til avisa.

Store Norskes krav var på 790 millioner kroner.

Hermansen er fornøyd med at retten avviste forsikringsgivernes krav om avkorting av beløpet på grunn av brudd på sikkerhetsbestemmelsene i gruva i forbindelse med sveisearbeidet.

- Dette avslår retten fullstendig. Det var ikke klanderverdige forhold hos ansatte eller innleide i Store Norske som førte til brannen, sier Hermansen til Svalbardposten.

Ingen ble alvorlig skadd i brannen som brøt ut flere kilometer inne Svea Nord-gruven i juli 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere