RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får bare nok til å pynte på feil

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Bevilgningene til jernbanen rekker kun til vedlikeholdet.

I regjeringens reviderte budsjett for 2010 ble det satt av mer penger til jernbanen. Bevilgningene til vedlikehold og utbedring av jernbanenettet økes med til sammen 274 millioner kroner.

Kun til årets vedlikehold
Pengene kommer godt med mener jernbanedirektør Elisabeth Enger. Likevel er det klart at pengene kun holder til årets vedlikehold.

- Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett mer til vedlikehold av jernbanen. Dette er svært positivt. Med denne bevillingen kan vi holde maksimalt trykk på vedlikeholdsarbeidet denne sesongen, opplyser jernbanedirektør Elisabeth Enger.

Mye fokus på jernbanen
Det har vært mye fokus på det dårlige jernbanenettet og det dårlige jernbaneutstyret i Norge. I budsjettet er det ikke satt av penger til det ekstraordinære løftet statsminister Jens Stoltenberg tidligere har varslet.

- Midlene gjør Jernbaneverket i stand til raskere å gi jernbanen noe av løftet som trengs. En pålitelig jernbane er viktig for å fylle de krav samfunnet stiller til et moderne transportnett, mener jernbanedirektøren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere