RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får betalt for jobbpendling

Ansatte i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap får inkludert togpendling i arbeidstiden. Dermed er de på kontoret i Tønsberg fra 09.30 til 13.30.

Avtalen kom på bordet slik at Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) skulle få med seg ansatte på flyttelasset fra Oslo til Tønsberg. I dag pendler 34 ansatte og har deler av arbeidstiden på toget. I tillegg dekker direktoratet pendlerkostnadene minus 500 kroner i egenandel.

– Alle har forpliktet seg til å jobbe på toget, slik at reisetiden inngår i den faktiske arbeidsdagen, sier rådgiver Ingvild Sørli i DSBs avdeling for Human Resources til Tønsberg blad.

Selv går hun på toget til Tønsberg klokken 07.45 og kommer 09.11. Klokken 13.55 er hun igjen tilbake på toget.

- Vi får muligheten til å lese dokumenter og ta en del telefoner. Det er ikke optimalt å skrive på toget, men det går om vi må. Utfordringen er å legge opp arbeidsdagen på en fornuftig måte, sier DSB-ansatt Hilde Bøen.

De ansatte har bærbar pc nettverkskort slik at de kan jobbe online.

Tillitsvalgt Jens M. Thorstensen for Akademikerne sier at direktoratet har strukket seg langt for å få med seg de ansatte på flyttelasset.

- Men det er viktig å huske at DSB allerede var definert som pendleravstand da vi lå i Oslo. Dermed ble det mye vanskeligere å få sluttpakker, slik mange i de andre direktoratene som måtte flytte har fått. Mange av pendlerne har rett og slett ikke noe valg, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere