RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får bruke supersukker i brus

Sist oppdatert:
En brusfabrikk har allerede fått dispensasjon til å bruke det nye søtningsstoffet. Neste år vil Mattilsynet sette «supersukkeret» på ja-lista på linje med sakkarin og andre søtstoffer.

Det nye søtstoffet sucralose har ingen karbohydrater eller kalorier - og er 600 ganger søtere enn sukker, skriver Dagsavisen.

Sucralose er allerede godkjent innenfor EU- og EØS-området, og dermed er det bare formaliteter som står igjen før sucralose blir tillatt i Norge.

- Nå skal det innarbeides i vårt regelverk. I løpet av vinteren vil sucralose komme på den såkalte positivlisten over tilsetningsstoffer, sier rådgiver Ingvild Tømmerberg ved Mattilsynets hovedkontor til Dagsavisen.

Flere norske produsenter av brus, søtsaker og syltetøy har vist interesse for å bruke det nye supersukkeret, og en brusfabrikk på Lillestrøm har allerede fått lov til å prøve det ut i sin julebrus.

Sucralose er framstilt av sukker som gjennom en kjemisk prosess får endret sin molekylstruktur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere