RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Får bygge - fordi hun er prinsesse

Sist oppdatert:
Fylkesmannen har bestemt seg for å gi prinsesse Märtha Louise tillatelse til å bygge på huset sitt, fordi hun er prinsesse.

- Vi har vektlagt at hun er prinsesse, og at hun derfor har behov for et avskjermet sted, sier underdirektør Anders Evjenth hos fylkesmannen til VG.

Fylkesmannen bestemte torsdag å opprettholde vedtaket til Bærum kommune, om å gi prinsessen dispensasjon fra bestemmelsene.

Andre vil få nei
I vedtaket står det at saken ikke skal skape presedens, og det betyr at alle andre som søker om å bygge i marka, i utgangspunktet skal få nei.

Som TV 2 Nettavisen skrev for tre uker siden, har prinsessen fått særbehandling hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus. På uvanlig kort tid har Märtha Louises byggesøknad blitt ferdig behandlet.

- Uproblematisk
Det er Oslo og Omland friluftsråd som har klaget byggesaken inn til fylkesmannen, både fordi huset Märtha vil bygge ut ligger innenfor markagrensa.

Saken er blitt behandlet av Bærum kommune, og et enstemmig plan- og miljøutvalg har for lengst gitt prinsessen dispensasjon til å bygge ut hovedhuset i Lommedalen med 180 kvadratmeter.

- Vi hadde ingen problemer med å godkjenne dispensasjonssøknaden, og alle i utvalget var helt enig, på tvers av partiene. Det sier vel litt, sa utvalgsleder Ann-Gerd Steffensen til TV 2 Nettavisen i sommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere