RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2 Nettavisen)

Får en halv million for ødelagt ansikt

Sist oppdatert:
Bendt Rasmussen (78) er tilkjent en erstatning på en halv million kroner etter å ha fått ødelagt ansiktet.

Han har dermed vunnet en knusende seier over Pasientskadenemnda.

En operasjonen i 1994 førte til at Bendt Rasmussen ble lam i ansiktet.

- Jeg kunne ikke spise ordentlig. Jeg siklet og kunne knapt snakke. Selvfølgelig krever jeg erstatning, sa Bendt Rasmussen til TV 2 Nettavisen da saken startet i Kristiansand tingrett i forrige uke.

Rasmussen krevde 350.000 kroner i erstatning til reise og andre utgifter i forbindelse med ødeleggelsene i ansiktet, i tillegg til mènerstatning - og dette fikk han fullt gjennomslag for i tingretten.

Onsdag ble han tilkjent 80.000 kroner i mènerstatning og 352.000 i erstatning for påførte utgifter. I tillegg får han dekt sine saksomkostninger med 69.000 kroner.

- Ja, jeg er selvsagt svært godt fornøyd med utfallet. Jeg hadde håpet på en større ménerstatning, siden tabellene ikke gir så mye for en gammel mann, men alt i alt er jeg godt fornøyd, sier Bendt Rasmussen til TV 2 Nettavisen.

Dommeren slår fast at man ikke kunne forvente at han etter en slik personlig katastrofe skulle gå en lang og omstendigelig prosess for kanskje å få hjelp i Norge.

Pasientskadenemnda får hard medfart for strenge krav:

"Retten tviler ikke på at praksis i Pasientskadenemnda er så streng, men retten vil ikke unnlate å peke på at denne praksis ikke harmonerer særlig godt med rettspraksis (...)"

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere