RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får erstatning etter fødseltabbe

En sykehustabbe under fødselen ga den nå seks år gamle gutten en alvorlig hjerneskade. Foreldrene får millionerstatning.

Romsdal tingrett har tilkjent foreldrene til en hjerneskadd gutt 660.000 kroner i ekstraerstatning i tillegg til standarderstatningen på 7.006.120 kroner, skriver Romsdals Budstikke.

Gutten hadde alvorlig surstoffmangel da han ble født på Molde sjukehus høsten 2000. Etter gjenoppliving ble han fløyet til nyfødt-intensivavdelingen i Ålesund. Livet ble reddet, men gutten hadde pådratt seg en alvorlig hjerneskade. I dag er han 100 prosent medisinsk invalid med diagnosen CP.

Foreldrene får ekstraerstatning fordi retten støttet seg til sakkyndig som mente gutten vil ha behov for og utbytte av ekstra stimulering og omsorg.

- I noen tilfeller kan en bli overrasket over at psykisk funksjonsnivå selv opp i seinere barnealder, bedres i forhold til det forventete ut fra de første årenes utvikling. Det er derfor vanskelig å forutse hvilket potensial gutten har for videre psykisk utvikling, het det fra sakkyndig i retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere