*Nettavisen* Nyheter.

Får fly etter dødsulykke

Foto: Scanpix

Airlift beholder godkjenningen etter dødsulykken med helikopter ved Kolsås.

12.05.05 16:54

Luftfartstilsynet trakk flyselskapets driftstillatelse og godskjenningssertifikat tilbake som følge av styrten med et av Airlifts helikoptre. En av passasjerene omkom etter ulykken, som skjedde i nærheten av Kolsås.

Tiltak
Etter et møte mellom Luftfartstilsynet og ledelsen i Airlift, har tilsynet kommet fram til at fyselskapet får fly igjen når de har gjennomfølrt visse sikkerhetstiltak.

- Konklusjonen fra møtet er at Airlift får tilbake sine rettigheter under forutsetning at hver flyger og besetningsmedlem i Airlift skal gjennomføre en personlig samtale med flygesjefen, hvor gårsdagens hendelse blir gjennomgått, sier Jan Bengtson, avdelingsdirektør i teknisk operativ avdeling i Luftfartstilsynet

Suspendert
Airlift har ifølge Tilsynet valgt å slutte med "event-preget" rundflyging som gårsdagens flyging var et eksempel på. Selskapet har også besluttet å suspendere fartøysjefen inntil videre.

- Det er Airlift som har fattet beslutningen om suspensjon, og det har vi tatt til etteretning, sier Bengtson til TV 2 Nettavisen.

Menneskelig svikt?

Luftfartstilsynet avventer nå rapporten fra ulykkesgranskingen gjort av Havarikommisjonen for sivil luftfart og bane (HSLB).

- Det er ikke vi som står for ulykkessgranskningen. Men utifra opplysninger vi har, så kan vi utelukke at været ikke var noen faktor når det gjelder ulykkesårsaken. Vi har heller ingen opplysninger om teknisk svikt , sier Bengtson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.